Nyolcszáz német repülőgép támadta Angliát

Berlin, augusztus 25.
(Német Távirati Iroda.) A véderő főparancsnoksága közli: A német légi erő augusztus 24-én sikeresen folytatta az ellenség katonai szempontból fontos építményeinek tervszerű rombolását.

A német légi rajok meglepetésszerűen támadták meg a szigetországot. E támadások során alaposán megrongáltuk a northwealdi, hornehurehi, maustoni, canterburyi és ramsgalei repülőtereken lévő katonai szállásokat, csarnokokat, mühelyeket és raktárakat. Portsmouth hadikikötőjét bombákkal árasztottuk el, ezek között legnagyobb méretüek is voltak a lángra gyujtottuk a kikötői és hajógyári építményeket.

Harci repülőink bombázták ezenkivül Great Yarmouth-ot. Itt raktárak és szinek lobbantak lángra. Bombáztuk a Dover környéki csapatszállásokat is.

A nap folyamán több heves légi harcra került a sor. Ezekben vadászaink ujból bebizonyították fölényüket. Harci repülőink az éjszaka folyamán végrehajtott támadásai tekintélyes rombolást vittek véghez a bristoli kikötő építményeiben, tüzet és robbanást okoztak a thameshaveni nagy olajtelepen és sulyos károkat okoztak az angol repülőgépfelszerelési üzemek több mühelyében, többek között Derbyben, Birmingbamban, Kingstonban és Rochesterben. Az angol tengeri kikötők elaknásítását folytattuk.

Az angol repülők az augusztusi 25-évre virradó éjjel bombákat dobtak le Északnyugat- és Délnyugat-Németországban nyilt mezőkre, két délnyugatinémetországi városban pedig lakóházakra. Egy városban több lakóházat ért bomba: két polgári személy meghalt, ketten megsebesültek. Másutt egy hadifoglyokat befogadó épületet pusztittak el az angol bombák. Nyolc hadifogoly megsebesült.

Az ellenség szombati vesztesége 64 repülőgép. Ezek közül 57-et légiharcban pusztítottunk el, hetet légvédelmi tüzérségünk lőtt le, vagy a földön semmisültek meg. Husz gépünk nem tért vissza.

Egy tengeralattjárónk elsüllyesztett egy a Viscount-osztályhoz tartozó angol rombolót, valamint egy 7000 tonnás kereskedelmi gőzöst egy erősen védett hajókaravánból.
(MTI.)