Eddig 10 vagón a vasnapok gyűjtése

A vasnapok gyűjtése teljes erővel megindult. Munkatársunk kérdést intézett Dérczy Ferenchez, a Vashulladék Rt. igazgatójához, az eddig elért eredményről.
– Húsznapos gyűjtőakciót határoztunk el a főváros területén – mondotta – a fém- és vashulladék összeszedése céljából. Meg akarjuk honosítani ezeknek a fontos anyagoknak a rendszeres gyűjtését. Budapestet hetven körzetre osztottuk fel és ezekben 600 ember 350 kocsival, mérlegekkel felszerelve végzi a gyűjtés munkáját.

Minden egyes emberünket igazolvánnyal láttuk el és árjegyzékkel,
amelyből kitűnik, hogy a különféle hulladékokért milyen hivatalos árat fizetünk. Az árjegyzékben szerepel a vas, réz, ón, ólom, bádog, alpakka, cink, aluminium hulladékának hivatalos ára, tehát bárki meggyőződhetik arról, hogy mennyit kell kapnia a beszolgáltatott fémhulladékért.

November 28-án kezdtük a gyűjtést.

Az egyes házakat előre értesítjük, hogy mikor érkeznek oda gyűjtőink. Előreláthatóan körülbelül 30.000 házat keresünk fel. Eddig 10 vagónt eredményezett a gyűjtőakció és számításunk szerint még legalább 20-30 vagón fémhulladékot sikerül összeszedni. A gyűjtőakciótól függetlenül folyik az egyéb vas- és fémanyagok rendszeres felvásárlása. Ennél a munkánál 1200 bérlőt foglalkoztatunk.