Meglepetésekkel kezdődött a futballbajnokság

Napsütéses „őszi” vasárnap délután megkezdődtek a Nemzeti Bajnoki mérkőzések. A tribünökön meglepően sokan jelentek meg és mindenütt, Diósgyőrtől kezdve Kőbányáig, a BEAC-pályától a Latorca-utcáig mindenhol nagy csaták voltak.

A „jósok” tévedtek: az első forduló már is azt bizonyította, hogy a bajnokságban nincs előre lejátszott mérkőzés, egyik csapat sem mehet biztosra és mindegyik mérkőzésen keményen meg kell küzdeni a bajnoki pontokért.

Az első futballbajnoki vasárnap máris érdekes meglepetésekkel kezdődött. Részletes jelentéseink a következők:

Ferencváros – Gamma 2:2 (2:0)

Jobb kondícióban volt a Gamma!

BEAC-pálya – 6000 néző. – Bíró: Kékesi. A szezon első nagy mérkőzését 6000 néző előtt tartották meg a BEAC-pályán. A futballvezérkar is megjelent, élén vitéz Ginzery Dénes szövetségi kapitánnyal, Vághy Kálmán főtitkárral és Fábián Józseffel. Mind a két csapat a hét közben ismeretessé vált összeállításban mérkőzött.

A küzdelem először ferencvárosi fölénnyel kezdődött és dr. Sárosi gólhelyzetben hozta Fintát, aki azonban a kapusba rúgta a labdát. Utána Sütő emelte égnek a labdát Csikós kapuja előtt. A 28. percben Kiss átadja a labdát dr. Kalocsaynak, az Fintának, aki átemelte a labdát Gyetvaihoz és a balszélső labdával együtt a kapuba nyomult. 1:0.

A 32. percben védelmi hibából Finta elé került a labda és ügyesen bevágta a hálóba. 2:0. Mindjárt utána Váradi beadását Sütő tiszta helyzetben kapta, de kapu helyett a pálya marathoni tornyát célozta meg.

A második félidő Háda három parádés védésével kezdődött, aztán Turai hibázott, majd dr. Szojka könnyelműsége folytán középre került a labda és Turai megszerezte a Gamma első gólját. Paprikás lett a hangulat. Turai, a Gamma uj tagja, néhányszor bírói figyelmeztetésben részesült „pajkos” játéka miatt.

A 30. percben felnyomult a Gamma, Váradi beadását Kovács gyönyörűen góllá értékesítette. Mindkét csapat erősen küzdött a győzelmet jelentő gólért, Gamma támadásai voltak veszélyesebbek, de az eredmény nem változott. A mérkőzés képe alapján az eredmény igazságos.

A Ferencvárosban Polgár, a Gammában Tóth és Sütő, valamint Háda játéka emelkedett ki. A Gamma játékosain meglátszott, hogy esti mérkőzésen vettek részt. A második félidőben jobb volt a kondíciójuk.