Páratlanul izgalmas küzdelem a vízipóló bajnokságért

BSE – MAC 5:4 (2:2)

A MAC úszóversenyén tartották meg a vízipóló bajnokság döntő mérkőzését. A BSE rendkívül izgalmas küzdelem után 5:4 (2:2) arányban legyőzte a MAC-ot és ezzel megnyerte Magyarország vízipóló bajnokságát.

Az első félidő nyugodtan telt el. Brandy szerezte meg a vezetést, Kánásy kiegyenlített, utána Tarics révén a MAC vezetett, majd Brandy egyenlített ki.

A második félidőben kirobbantak az izgalmak, több szabálytalanság történt, elúsztak a játékosok, úgy, hogy Keserű III. József játékvezetőnek többjüket ki kellett állítani. Emiatt aztán parázs tüntetések keletkeztek, a tribünön pofonok csattantak el.

A második félidő elején Somóczy, majd Kánásy révén már 4:2-re vezetett a MAC, ekkor Brandi 2 góljával kiegyenlített s az utolsó pillanatban Lemhényi góljával győzött a BSE. A gólt megelőzően a MAC-ból 3, a BSE-ből 1 játékos volt kiállítva.

A mérkőzés után Vízváry Károly a MAC intézője a játékvezetőt okolta a vereséget. Kertész István, a BSE vezetője viszont kijelentette, hogy a BSE nyugalmának köszönheti a győzelmet. Szerinte Keserű, a tapasztalt bíró a szabályok szerint torolta meg a szabálytalanságokat és jól vezette a meccset.

Balogh László dr. a MUSz ügyvezető elnöke a következőket mondotta:
„4:2-ig a rendes képe volt a játéknak. Ekkor a bíró mintha kiengedte volna a meccset. Szerintem a BSE eddigi eredményeivel rászolgált a bajnokságra”.

A vízipóló-mérkőzés utáni úszóversenyen Eleméry MAC 1 p 01.2 mp idővel győzött. A 100 méteres ifjúsági hátúszó bajnokságot Ignáth (MAC) 1 p 19.8 mp-vel nyerte meg. Fábián (MAC) a 400 m mellúszásban 6 p 12.2 mp-cel új országos rekordot úszott. Régi rekord 6 p 18 mp.