A KMAC „Tihanyi Motorkerékpáros Körversenye”

Kozma, Dőry, Zamecsnik, Tamási, Vágai, Dömök a kategória győztesek

Még az idő is kiderült erre a szép versenyre. Mert ez az volt. Nagy közönség, pompás sport és – a körülményeket figyelembe véve - sok indulója volt a szezón első megkésett versenyének. A Balaton partját szegélyező és a tihanyi hegyoldalban futó, kanyarokkal tarkított útvonal erős próbára tette a versenyzőket és a motorokat.

A verseny három órás maradéktalan sportélvezetet nyújtott az öt kilométeres útvonal mentén álló nézőknek. A nap egyik nagy meglepetése Vágai, illetve a kis Mátra 100 szereplése volt. Vágai ugyancsak megszorította a vele egy kategóriában futó kétszázasokat.

Látványosságszámba ment Vágai minden köre. Vijjogva „spriccelt” át a kanyarokon a kis Mátra 100, sok meleg pillanatot szerezve a 200 kcm-eseknek, akikkel szemben – nagy meglepetésre – másodiknak futott. A magyar ipar pompás teljesítménye ez a kis motorocska.

A másik, ugyancsak kellemes meglepetéssel dr. Rendek szolgált, aki a startnál szerzett hátrányát pompás menéssel ledolgozta és így biztosítani tudta magának Kozma mögött a második helyet.

A tihanyi versenyen Dőry (NSU) bebizonyította, hogy az első vonalbeliek közé küzdötte fel magát. Nyugodt és most már kiforrott stílusával és jó tempóérzékével sikerült is 350 kcm-es NSU-jával a nap harmadik legjobb idejét futni.

Az ebben a kategóriában induló Zamecsnik Széria Zündappjával igazi „Zami-stílusban” verte vissza Schurmann (NSU) huszáros támadásait. Az érdekes párharc végül is Zaminak hozta meg. Schurmann előtt a megérdemelt második helyet.

A negyediknek befutó Mocsárit (Zündapp) a lelazult dréh-griffje ütötte el a jobb helyezéstől (Ha lehiggad, az elsők közé fog tartozni.)

A Pathó (NSU) - Kugler (Zündapp) izgalmasnak ígérkező párharca – sajnos – elmaradt. Az NSU nagyágyút az üzemanyagban úszkáló kis moszat tette harcképtelenné, a rámenős Kugler a szokásosnál többet kockáztatott, hogy a helytelen áttétélezésből eredő hátrányát enyhítse.

A jól felkészült Dömök zavartalanul nyerte az oldalkocsis kategóriát. A jó rendezésért Kozma Bandinak és munkatársainak jár a dicséret.