3:3-ra végződött jugoszláv-magyar válogatott teniszmérkőzés

A jugoszláv-magyar válogatott teniszmérkőzés méltó befejezése volt az előkelő mezőnyű hazai teniszeseményeknek. A csodálatosan szép kora őszi napsugár minden ragyogásával elárasztotta a BLKE díszpályáját és csak időnként lebbentett egyet a szél a klubház ormára tűzött nemzeti zászlókon.

Ez a szinte hihetetlenül jó idő mintha kárpótolni akarta volna a közönséget és kárpótolni akarta volna a szövetséget is, amely még a közönségnél is jobban „fogékony” az időjárás iránt. A nagy verseny jugoszláv részvevőiről az alábbi pillanatfelvételeket készítettük.

Puncec, a jugoszláv válogatott európai, sőt világhírű játékosa középmagas, fekete és hallatlan gyors teniszező. Robbanékony lendülete igazi délvidéki temperamentumra vall, bár ő is, akárcsak a jugoszláv válogatott többi tagja kitűnően beszél magyarul.

Játék elején egy marék fűrészport rak a zsebébe és időnként behinti vele kezét és ütőjét. Forchand- és backhandbombái egyaránt félelmetesek, adogatásai, amelyeknél nagyokat fúj, kitűnőek, anélkül, hogy valami különlegesség lenne bennük.

Izgulékony természete hamar haragba hozza, emiatt elég baja volt a vonalbírákkal, akik- igaz, ami igaz-nem mindig álltak föladatuk magaslatán. Szívével néha baj van, de energiája törhetetlen.

Mitics a végletekig fair, rokonszenves játékos. Nem olyan gyors, mint Punces és nem olyan hidegvérű, Pallada, de kemény ütései pontosak és helyezkedése érzéke elsőrangú. Nem ismer elveszett labdát. A Szigeti-Stopa elleni párosban a páros játék iskoláját mutatta be s taktikai és játékbeli fölénye mellett inkább csak asszisztált hozzá.

Mayer, akinek, ha kedélye nagyobb is tudásánál, szerepét jól látta el. Mindig kitűnően igazodott Miticshez és Stolpánál is feltétlenül jobb volt. Játékstílusa csiszolt, de nélkülözi a bravúrokra való képességet, éppúgy, mint az erőt. Kivételesen jobbkezes, nem úgy, mint Pallada, aki balkézzel játszik.

Az egész mezőny legnyugodtabb játékosa a szőke, rövidnadrágos teniszező, akit nehezen lehet kihozni a sodrából. Van benne valami kisfiús, de ez csak a megjelenésére értendő és nem a játékára, amelyben hallatlanul szívós és erélyes. Szemre nem játszik szépen, de ütései biztosak és eredményesek. Szeret szmesselni és tud is, párosban jobban használható, mint egyesben.