Dienes Márton szökése

A képviselők megvesztegetésére vállalkozott Dienes Márton nyomtalanul eltünt. Berlinből oly hirtelen távozott el utitársnőjével, hogy a fogadóbeli tartozását sem fizette ki.

Ott maradt utitáskája, melyet hivatalosan le is foglaltak és a budapesti rendőrség kérelmére a berlini rendőrség vissza is küldte Budapestre. Azt remélik, hogy írásokat is találnak benne. A Budapestre érkezett táskában csak egy pár ruhadarab volt.

Dienes Berlinből magával vitte a Bolgár Lajos nevű magyart, a kinek szintén egy kis összeütközése volt itthon a törvényekkel. Bolgárra azért lehetett szüksége, mert nyelveket tud.

Vele ment Geiger Gizella is, de a mint Angliába értek, Liverpoolban Dienes ott hagyta mind a két társát és eltűnt. Dienesnek még Londonban nyomára akadtak. Bolgár Lajost pedig letartóztatták, mert az angol rendőrség Dienest sejtette benne; kitünvén, hogy nem Dienes, csakhamar szabadon bocsátották.

Gróf Szapáry László Rudnay Béla rendőrfőkapitány utján tudvalevőleg a fővárosi árvaszéknél tette le azt a huszonegyezer koronát, a melyet Hegyi Jenő Berlinből visszahozott.

A pénzből, a mely Dienes Márton kiskoru gyermekeié, az elhagyott asszony a tiszti ügyészség jóváhagyásával ezer koronát kapott a férje által elzálogosított butorok kiváltására.