A Ferencváros csak 4:3 (2:1) arányban tudta legyőzni a Rapidot

Két Fradi és egy Rapid-gól az első félidőben

A Ferencváros pályáját hó fedi, csak a középtájon és a kapuk előtt villan elő egy-egy zöld folt. Enyhe napsütéses időben kezdődik a játék. Azonnal a Ferencváros támad. Gyetvai pompás, beadásszerű lövését Raftl kiüti. A következő pillanatban a bécsiek támadását Rubint füttye akasztja meg les címen. Binder lő kétszer is.

A másik oldalon Sárosi dr. fejese száll mellé korner után. A bizonytalan talajon csúszkálgatnak a játékosok. Csikós is többször kiejti a csúszós labdát. A 11. percben dr. Sárosi-Kiss-Gyetvai a labda útja. Gyetvai Kiszelyt szökteti nagyszerűen, a labdára Raftl is kiszalad, de Kiszely előbb éri el és a kapu ellenkező sarkába lövi. 1:0.

Most több támadást vezet a Ferencváros, kétszer is csak hazaadással mentenek a Rapid-védők. Bécsi ellentámadás után a kitűnő Bindert Nagy és Tátrai együttes erővel szerelik. Korner lesz a dologból, ebből Dvoracsek csak hajszálra fejel fölé.

Aztán dr. Sárosi fejese csúszik Raftl kezébe, majd meg Kiszely lő alig mellé. A bécsi jobbszélső Fitz Tátrai mellett elszalad, veszélyes a helyzet, de Csikós merész vetődéssel menti. A labda a kapus mellé kerül.

Most nagyon jó a Ferencváros. Egymásután vezeti a jobbnál jobb támadásokat, de eredmény nélkül. Sárosi György öt lépésről fölé lövi a labdát. A 25. percben egyenlítenek a bécsiek. Binder Pessert szökteti, a gyorslábú szélső elfut Szojka mellett, Csikós kétségbeesetten szalad eléje. Pesser az üres kapuba lő. 1:1.

Sárosi dr. kerül jó helyzetbe, de lökik, és lövése mellé gurul. A 28. percben kornert harcol ki a Ferencváros, befelé száll a labda és közben Kiszelyt megrúgja az egyik bécsi védő. Tizenegyes. Sárosi dr. értékesíti. 2:1.

Most percekre beszorítja a Ferencváros a Rapidot, a labda minduntalan ott pattog a kapu előtt, de csak nem akar bejutni a hálóiba. Balszerencse kíséri a csatárok akcióit. Gyetvai beadása után a tisztán álló Sárosi dr-hoz kerül a labda és ő a csúszós pályán három lépésről Raftl ölébe pöccinti. Aztán meg Kiszely erős lökését a kapu torkából fejeli ki Wagner. A másik oldalon Binder bombáját védi Csikós.

Kullancs-tragédia: két Binder-gól

Erős Fradi-rohamok vezetik be a második félidőt. Egy labda Raftl-ról az „égbe” pattan, Sárosi dr., várja, de mielőtt leesne, a bécsi védők belökik a kapuba. A másik oldalon Pesser fut szélsebesen, de Szojka is mellette van és a szélső mellé lő. Ezután a Ferencváros felnyomul és az egész félidőben szüntelen nyomás alatt tartja a bécsi csapat kapuját.

A bécsiek csak szórványos lefutásokkal kísérleteznek, igaz, hogy ezek a lefutások veszélyesek, mert több alkalommal is otthagyják őrizőiket a Rapid-csatárok. A 17. percben Kabureket lesen éri Rubint sípja, a bécsi játékosoknak nem tetszik az ítélet, tüntetnek ellene. Pesser, aki eddig már többször reklamált, most oly hevesen teszi ezt, hogy Rubint kiállítja.

A bécsi játékos nem akarja elhagyni a pályát. Kaburek pedig int a többieknek, hogy vonuljanak le ők is. Izgatott a hangulat, Sárosi dr. szalad oda csitítani őket. Végül is Pesser elhagyja a játékteret és tovább folyik a játék. A 21. percben Kiszely a balszélre sodródik, beadását dr. Sárosi hálóba fejeli 3:1.

Gyetvait jó helyzetben akasztják, a következő pillanatban azonban már éles lövést küld a sarokra, amit csak nehezen véd Raftl. Dr. Sárosi nehéz helyzetből küldött nagyszerű lövése vastapsot kap. A B-közép kórusban kiabálja a nevét.

Most Dvoracsek, a bécsi jobbösszekötő ugrik ki a védők közül, egyedül fut Csikós kapuja felé, Nagy András üldözőbe veszi és bravúrosan szereli. Kiszely lövését védi Raftl, aztán pedig a második félidőben nagyszerűen játszó Sárosi dr. bombáját üti a kapu fölé.

Eddig folyton a Ferencváros támadott. „Ha most egy gólt berúgnak”, – jegyi meg valaki a tribünön, – „visszaadhatják a bécsi hat-egyet”. A játék képe valóban ezt mutatja.

Ennek ellenére a bécsiek jutnak váratlan gólhoz. Binder megszökik őrzőjétől, Polgártól. Ketten is utánaerednek, a kapu előtt el is érik, a bécsi középcsatár mindkettőjüket becsapja és a vetődő Csikós mellett a jobb sarokba lő. 3:2.

Két perc múlva dr. Sárosi jól szökteti Gyetvait. A szélső beadása újra hozzá száll és Sárosi dr. fölényes nyugalommal rúgja hálóba a labdát. 4:2.

A 40. percben Binder megismétli előbbi bravúrját, újra elfut Polgártól. Polgár először kétségbeesetten integet Csikósnak, hogy jöjjön ki a kapujából és csak azután lendül Binder után. Későn. Binder most se hibáz. 4:3.

Binder lő még hajszálra kapu fölé egy 18 méteres szabadrúgást, majd ugyancsak őt szerelik az utolsó percben a Ferencváros védői és már vége is a játéknak. Ezzel a két mérkőzés után a Rapid 9:5 (6:1, 3:4) arányban nyert a Ferencváros ellen a bajnokok tornáján.