Kitűnő sport, jéghideg terem a női tornászbajnokságokon

Magyarország női egyéni tornászbajnokságait a Testnevelési Főiskolán, majd a Torna Egylet Szentkirályi-utcai tornacsarnokában bonyolította le a szövetség. Első nap a talajtornában mutatták be hölgyeink tudásukat, a második nap pedig a szereken fagyoskodtak.

Hosszas utánjárással sem sikerült kideríteni, hogy mikor volt utoljára fűtve a tornacsarnok. Egyes naiv nézők örömujjongásban törtek ki, mikor a kályhához értek, de mivel ott sem volt melegebb, a kályha környéke is hamar kiürült.

Végül is sikerült a sasszemű sarokkutatóknak egy kályhát felderíteni, amelyben - horribile dictu - tűz lobogott. Ezt a kályhát azonban még cukorjegyért sem lehetett megközelíteni.

A versenyző hölgyek egy szál trikóban végezték a szebbnél szebb mutatványokat s a tornászsport minden csillogó szépségét bemutatták a bundákban, télikabátokban didergő nézőknek. A kísérő mamák izgatottan dicsérték lányaikat, a hódolók udvariasan végigdideregték a versenyt s közben a lányok kipirult arccal végezték a gyakorlatokat.

Nyugodtan állíthatjuk, hogy ilyen jó versenyző gárdával ma egyetlen európai ország sem rendelkezik. Egyénileg a legtöbb jól Csillik Margitról mondhatjuk. Minden gyakorlatát a tökéletes pontosság és feltétlen biztonság jellemezte.

A válogatott keret többi tagjai közül Nagy Mária szerepelt legjobban, de véleményünk szerint ebben némi szerepet játszottak a pontozóbírák. Nekünk Keleti Ágnes és Fehér Anna munkája sokkal jobban tetszett. Keleti Ágnes nagy ígéret! Az ötödik helyezett Köteles Erzsébet spárgája, a gerendán, joggal kapott vastapsot. A debreceni Galaczy Kató is nagyon tehetséges.

Végeredmény: Magyarország egyéni bajnoka Csillik Margit Postás, 113.3 ponttal. 2. Nagy Mária NTE 111.6. 3. Keleti Ágnes NTE 110.7. 4. Fehér Anna Postás 110.7.