Egy liter rum elfogta a pénzügyi tanácsos betörőit

Vasárnapra virradó éjszaka betörők jártak Manuel Ferenc pénzügyi tanácsos Somlói-úti villájában. Amikor éjféltájban a pénzügyi tanácsos hazaérkezett, benyitott a szobába és legnagyobb meglepetésére egy ismeretlen férfit látott üldögélni a széken. Mellette egy hatalmas bőrönd feküdt megrakva ruhaneműekkel, ezüsttárgyakkal.

A betörő nem igyekezett menekülni, sőt vidám kurjantással üdvözölte a pénzügyi tanácsost.
Kiderül, hogy –holtrészeg. A pénzügyi tanácsos rendőrt hívott, aki a betörőt: Kiss Lajos 26 éves napszámost előállította a főkapitányságra.

Ugyanebben az időben az Erzsébet hídon igazolásra szólított fel az őrszemes rendőr egy fiatalembert, aki bőröndöt cipelt és dalolva igyekezett Pest felé. Ezt is behozták a főkapitányságra és megállapították, hogy a két részeg együvé tartozik. Kiss Lajos és Kovács Ferenc a másik ittas fiatalember együtt törtekbe a pénzügyi tanácsoshoz.

Összecsomagolták a zsákmányt, majd megittak egy liter rumot, amitől mind a ketten lerészegedtek. Kovács elindult, Kiss azonban még tovább,,szórakozott” a kifosztott házban, ugyhogy a pénzügyi tanácsos tetten érte Mind a kettőjüket letartóztatták.