Halálraitéltek egy hires angol festőnőt kémkedés miatt

London, december 22.

(Reuter.) A statáriális bíróság másfélórás tárgyalás után halára ítélte Pamela O-Gardy asszonyt, angol állampolgárt, kémkedés miatt.

Az ír származásu, elismerten tehetséges festőnő autóján utazta be a tengerpartot és rajtaérték, amint fontos és kizárólagos katonai célokat szolgáló telefonvezetéket szabadalt össze. A házkutatás lakásában különböző térképeket talált, amelyek az angol védelmi rendszer legérzékenyebb pontjait tárták fel meglepő szakértelemmel.

Pamela O-Gardy asszony az elmult esztendőben feltűnően költséges életmódot folytatott és baráti kapcsolatok fűzték Sir Oswald Mosleyhez, az angol feketeingesek bebörtönzött vezéréhez.

Sir Oswald Mosley-t haditörvényszék elé állitják
Lisszabon, december 15.

Szombaton ideérkezett angol lapok közlik, hogy Sir Oswald Mosleyt, az angol fasiszták vezérét, aki 270 társával együtt augusztus végén a Churchill- kormány letartóztatásba helyezett, december végén a Churchill-kormány letartóztatásba helyezett, december végén haditörvényszék elé állítják. Felesége, lady Cynthia Carson és fekete inges alvezérei a jövő év első napjaiban polgári törvényszék elé kerülnek. Morrison belügyminiszter az alsóházban egy interpellációra adott válaszában kijelentette, hogy a londoni katonai körzet főügyésze,,az ellenséggel való cimborálás” bűntettével vádolja Mosleyt.