Lovagias ügyek a képviselőház szep. 24-iki ülése után

Barabás Béla segédei, Tóth János és Kubik Béla elégtételre szólították fel azokat a képviselőket, a kik a parlament zivataros ülésén Barabás ama közbeszólására :

*Nem hiszünk a királyi szónak!* - sulyos szavakkal illették Barabást. Andrássy Tivadar grófot és Perczel Dezsőt a képviselőház volt elnökét hívták ki Barabás nevében párbajra.

A képviselőház naplója szerint Andrássy Tivadar gróf ezeket kiáltottan Barabásra: *A képviselő úr már egyszer hazudott! Barabás hazug! Hazaáruló gazember!*

Perczel Dezső pedig azt mondta: *Aljasság!* Mind két képviselő a szept. 24-iki ülés után elutazott Budapestről, s így csak szept. 28-án értesítették Barabás segédeit, hogy másnap Budapestre érkeznek.

Barabás Bélának a képviselőház szeptember 29-iki ülésén tett felszólalása után a segédek összeültek és a Perczel Dezsővel fölmerült ügyet jegyzőkönyvvel befejezték.

Perczel ugyanis kijelentette, hogy Barabás szavait magyarázó kijelentés után minden ellene használt kifejezést nem mondottnak kíván tekinteni. Ez alapon a segédek az ügyet mindkét fél részéről befejezettnek jelentették ki. Hasonlókép történt az elintézés a gróf Andrássy Tivadarral fölmerült ügyben is.