Botond Györgyi és Kállay Kristóf nyerték Magyarország műkorcsolyázó-bajnokságát

Szombaton és vasárnap rendezték Magyarország műkorcsolyázó-bajnokságot. Első nap a kötelező gyakorlatokat tartották meg. A nőknél Botond Györgyi, a férfiaknál Kállay Kristóf szerzett nagy előnyt.

A döntő ütközetet a szabadon választott gyakorlatokat nagy közönség előtt tartották meg vasárnap este fél hétkor. A szabadkorcsolyázás alkalmat ad a résztvevőknek arra, hogy bemutassák sporttudásukat, művészi készségüket.

A női bajnokságot Botond Györgyi nyerte. Hófehér ruhában, legváltozatosabb tüneményes jégtáncot mutatta be. Utána a jövő bajnoka: Saáry Évike következett, szintén tökéletes műsorral. Popp Márta betegsége miatt visszalépett.

Igen szépen szerepelt Saáry Marika és Kékessy Andrea is. A férfibajnokságot másodszor nyerte meg Kállay Kristóf. Az iskolában szerzett előnyét most még jobban növelte.

Általános az a vélemény, hogy öt éve nem volt Magyarországnak ilyen klasszikus bajnoka, mint amilyen a tehetséges Kállay. Második helyre jutott Király Ede. 3. Barcza-Rotter Béla. 4. Hostyánszky.

Végül a páros műkorcsolyázó bajnokság következett. A Szekrényessy testvérpár visszanyerte a bajnokságot. A bírák nekik ítélték oda, miután a Szilassy-Kertész-pár szépen korcsolyázott ugyan, de bukott. A közönség nagy ünneplésben részesítette a jég bajnokait.