32 induló… 16 néző a RAC vívóversenyén

Festhy Károly MAC győzött a rendőrtisztek kizárásos kardvívó versenyén

A RAC főkapitányságon lévő vívótermében rendezte meg kizárásos első osztályú kardvívó versenyét. 32 induló vette fel a küzdelmet a győzelemért. Már az előmérkőzések során nagy meglepetésre Bartos BEAC, Élthes dr. BEAC, Jeney HTVK és Demeter HTVK kiesett a további küzdelemből.

A kilences döntőben Pesthy és Homoródy veretlenül haladt a győzelem felé, amikor Homoródy 5:2 arányban megverte Pesthyt. Szilassy azonban klubtársi szeretettől fűtve - oroszlánként küzdve - 5:4-re legyőzte Homoródyt.

Talán a túlfűtött hangulat okozta, de tény, hogy a zsűri ebben a küzdelemben többször is tévedett Szilassy terhére! Az egyik ítélet különösen megérdemli, hogy megörökítsük. Három-három állasnál Szilassy egyenes kitöréssel felső kart vágott.

Homoródy ugyanabban az ütemben fokkal alsó kar közbevágást kísérelt meg, de elvágta magát. A legtisztább tus, ami csak lehet és mégis a zsűri legnagyobb csodálkozásunkra Szilassynál is találatot vélt látni, sőt Sédey elnök ezen elment vágást jó ütemben történtnek ítélte és végül is Szilassynál mondta ki a tust.

Szilassy hosszasan méltatlankodott. Igaz, hogy csendben, de villámló szemekkel és fejét csóválgatva. Pillanattal később egyenlített, majd egy zengő hasvágással megszerezte győzelmét.

Ekkor úgy látszott, hogy két vívó között holtverseny lesz. Ám óriási meglepetésre a Postás fiatal vívója, Mészáros 5:0 arányban verte meg az érthetetlenül összeroppanó Homoródyt. Így nyerte meg megérdemelten Pesthy Károly a versenyt.

Sajnálatos esemény: 32 induló, de csak 16 néző akadt a versenyen! A díjkiosztás után Pesthy ezeket mondotta: Már most minden erőmmel a csapatbajnokságra készülök. Hiszem, hogy miként tavaly, úgy az idén is a MAC csapata (Gerevich, Rajcsányi, Pesthy, Szilassy, Dunay, Durst) megvédi a büszke bajnoki címet a kiváló HTVK ellen.

A verseny végeredménye egyébként ez volt: 1. Pesthy MAC 7 győzelem, 2. Homoródy HTVK 6 gy. 26 kapott tus, 3. Szilassy MAC 6 gy. 29 kapott tus, 4. Mészáros Postás 5 gy. 5. Mikes HTVK 2 gy. 7. Szepessy MAFC 2 gy. 8. Horányi Postás 2 gy. 9. Keresztes BBTE 2 gy.