Az első igazi sí vasárnap

Szikrázó fehér porhó és ragyogó napsütés várta a vasárnapi síversenyek résztvevőit. Mozgalmas napjuk volt a sízőknek. Reggel megható ünnepség keretében áldotta meg Bresztóczy Miklós pápai kamarás nagy papi segédlettel a sízők felszereléseit. Azután került sor a Budapesti Egyetemi Turista Egylet Szent Bernát-vándordíjas síversenyére.

Itt Dezső dr. nagy igyekezettel feküdt a küzdelembe, hogy revánsot vegyen múlt heti vereségéért. Ez sikerült is neki: első lett. Viszont a múlt vasárnapi győztes Petri Gézát kellemetlen baleset érte. Oly súlyosan bukott az egyik lejtőnél, hogy a mentők szállították el. Bokáját törte.

Versenyen kívül elindult a válogatott sí keret osztrák sí mestere, Karl Russ is. 48 mp-cel futott jobbat, mint a győztes. Nem hiába mestere a sínek! Harangvölgyi volt a második és a GSE-be lépett erdélyi síbajnok Kovács a harmadik. Hulényi a negyedik helyen kötött ki.

A válogatott sí keret háromfutamos lesikló versenyen vett részt. Meglepetésre, Emődi nyerte. Az ugrósáncon hivatalos ugrótréning folyt. Darabos, Ványa és Regős ugrott a legjobban.

Szombaton a középiskolások Liber-vándordíjas sí staféta versenyében a Mezőgazdasági Középiskola sífutói bizonyultak a legjobbnak. Ugyancsak szombaton rendezték a főiskolások újonc lesikló versenyét; itt Csányi László nyert.