Budára vándorolt a korongbajnokság

A jégkorongbajnokság befejeződött. A hármas mezőnyű küzdelem mindvégig nagy harcot hozott. A BBTE – a BKE-ből átlépett Miklóssal megerősödve – megérdemelten és fölényesen nyerte meg a bajnokságot. A csapatban Rendi, Barcza dr., Miklós, Hárai és Szamosi jelentette a legnagyobb értéket.

A második helyen kikötött FTC a döntetlenek csapata volt. Talán ők sem hitték a bajnokság kezdete előtt, hogy veretlenül végeznek. Az Erdélyből jött Bíró és Tele hatalmasan megerősítette a zöld-fehérek támadósorát. Kívülük a nagyot javult Kneuzel kapus, valamint Senyei és Gergely dr. játéka volt figyelemreméltó.

A sokszoros bajnokcsapat, BKE, nemcsak hogy elvesztette bajnokságát, hanem egyetlen mérkőzést sem tudott nyerni s így a tabella utolsó helyén kötött ki. A válogatott középcsatár. Miklós hiányában nem volt gólképes csatára a városligeti együttesnek. A csapatból csak Csák dr. és Gosztonyi tetszett.

A BKE-ben, úgy látszik, baj van. A tengeri kígyóvá dagadt gyorskorcsolyázó-ügy után a korongcsapat is gyengén szerepelt. Úgy értesülünk, hogy nemcsak a versenyzők, hanem a vezetőség terén is felfrissítik jövőre a BKE-t, ami – az idei gyászos sportbéli szereplés után – rá is fér az egyesületre.

Jövőre két dolgot szeretnénk:
1. Hogy az erdélyi csapatok bekapcsolódásával kibővüljön a háromtagú mezőny.
2. Hogy kevesebbet verekedjenek, és jobban játsszanak a játékosok.


A bajnokság végeredménye egyébként a következő
:
1. BBTE 6 pont
2. FTC 4 pont
3. BKE 2 pont