Nagy közönség, három Zsengellér-gól Újpesten

Újpest – Szeged 3:0 (2:0)

Megyeri-úti pálya - 6500 néző - Játékvezető: Csák.

Az Újpest helyárleszállítási akciója nagy sikerrel járt, mert a mérkőzésre nagy közönség ment ki. Kár, hogy a nagy érdeklődést a csapatok hibát hibára halmozó unalmas játékkal hálálták meg.

Az Újpest kezdte a játékot. Vidor azonnal kiugratta Zsengellért, aki azonban toronymagasságba lőtte a labdát. Egy újpesti támadás közben csak szerencsével menekült meg a szegedi kapu a góltól. A 10. percben a kitörő Zsengellért Raffai elbuktatta. 11-es! A büntetőrúgást Zsengellér belőtte. 1:0.

A gól után a Szeged erősített és több veszélyes támadást vezetett az újpesti kapu ellen. Zsengellér kapufalövése után Serfőző ravaszul csúsztatott labdáját mentette bravúrosan Sziklai. A 35. percben Vidor szabadrúgása kapufáról lepattant és Zsengellér éles szögből belőtte. 2:0.

A második félidőben a Szeged lendületes támadásokat vezetett, de a gyenge csatársor még az ingadozó Újpest-védelem mellett sem tudott gólt lőni. A 34. percben Vidor előreadott labdáját Zsengellér futtából belőtte. 3:0. Csapkodó játékkal fejeződött be a mérkőzés.