Cseh Matyi vezette diadalra a Gamma-csatárokat

Gamma – Újpest 2:1 (2:0)

BEAC-pálya – 3000 néző – Játékvezető: Harangozó.
A Gamma tehetséges játékosokból álló csapata pompás diadalt aratott a bajnokság másodikja, az Újpest ellen. A Gamma megérdemelte a győzelmet, sőt a gólhelyzetek alapján még nagyobb arányú is lehetett volna a diadala.

Cseh László, az újonnan leigazolt Gamma csatár, a népszerű „Matyi”, nagyszerűen játszott, hajszálpontos szöktetései „aranyat értek”. Mellette szárnyakat kapott a gyorslábú szélső Váradi és jól küzdött az egyébként lassú középcsatár, Ádám is. A fedezetsor is nagyon jól játszott.

A volt szélső, Kemény nagyon jól látta el feladatát, mint fedezet is. Tóth a mezőny fölé nőtt, szinte egyedül verte vissza Zsengellérék próbálkozásait. Az Újpest kidirigálta a szélre két hátvédjét. Balogh II. nagyon rossz napot fogott ki és a megzavarodott Újpest-védelem mellett akár több gólt is lőhettek volna a Gamma-csatárok.

Enyhe Gamma-fölény közben mintegy negyedórai játék után esik az első gól. Cseh Váradit szökteti pontos átadással, a szélső első lövését Sziklai kivédi. Másodszor is kapura lövik a labdát, mely azonban újra Váradi elé kerül. A szélső most már nem hibázik, közelről a hálóba lövi. 1:0.

Több jó helyzete is akad a Gammának, Cseh minden labdája veszélyt jelent, Váradi beadását Turai II. hat lépésről lövi Sziklai kezébe. Az Újpest támadásoknál jól tömörül a Gamma védelme. Itt Tóth a legszilárdabb pont.

A 40. percben Kemény hosszú labdája Futóról Ádám elé csúszik, a középcsatár kitör, aztán nagy erejű lövést ereszt meg. Sziklai vetődve védené, de csúszós labda kiperdül öléből. Váradi villámgyorsan odarohan, és a hálóba lövi. 2:0.

A második félidő változatos játékkal kezdődik, a 8. percben alakul ki a Gamma első nagy helyzete, Cseh Matyi nagyszerű szöktetését Turai II. Háraihoz továbbítja, a szélső lefut, középre adott labdáját Ádám hajszálra fejeli mellé. Pár perc múlva ugyancsak Ádámot szereli utolsó pillanatban Sziklai és Futó együttes erővel.

Aztán Váradi bombája süvít el a kapu fölött. Az Újpest ellentámadásai során Szusza elől hazaadással ment a Gamma védelme. Zsengellért a kapu torkában nyomják el. Ádámnak a hatos sarkáról küldött lövése pedig a kapu előtt keresztben süvít el.

A 26. percben újabb gólhelyzete van a Gammának. Ádám Hárait szökteti, a szélső mintaszerű beadását a kifutó Sziklai mellett élesen kapu mellé lövi a középcsatár. A következő percben azonban már az Újpest ér el gólt.

Ott pattog a labda a Gamma kapu előtt, többször is lőnének az újpesti csatárok, de mindig közbelép egy gyors Gamma-láb; de a kapu azért nem szabadul föl. Végül is, Zsengellér Szusza elé perdíti a labdát, Szusza a csomóból pompásan az ellenkező sarokba íveli. 2:1.

A következő percben Cseh Matyi süvöltő lapos bombáját tapsolják a nézők. Most mintegy közel tízperces Újpest-ostrom következik, de eredményt nem tudnak elérni a körülményeskedő újpesti csatárok a szívósan küzdő Gamma védelem ellenében.

Az utolsó percekben újra a Gamma támad. Turai II. süvöltő bombája a kapufa éléről vágódik a hálóba; közben azonban megszólalt a bíró sípja, úgy látszik történt valami szabálytalanság; a gól érvénytelen, Gamma támadással ér véget a játék.