A BVSC és a WMTK jutott a birkózó csapatbajnokság döntőjébe

Szerencséje volt a Birkózó Szövetségnek a csapatbajnokság döntő mérkőzéseinek a megrendezésével, mert váratlanul elmaradtak a húsvéti nemzetközi futballmérkőzések és legfeljebb az időjárásra lehetett panasz, mert bizony a városligeti cirkuszban elég hideg volt.

Annál melegebb volt a hangulat a közönség körében. Olyan feszült érdeklődéssel kísérték a mérkőzéseket, hogy arra, évekre visszamenőleg hiába keresünk példát a birkózóbajnokságok történetében.

Külön egyéni sikere ez Papp Lászlónak, a sokszoros bajnok-birkózónak, aki a Szövetségben mutatkozó ellenkezést legyűrve, valósággal kiverekedte a csapatbajnokság megrendezését és azzal teljes értékű sikert vívott ki. Bebizonyosodott, hogy mint a többi sportágban, úgy a birkózósportban is nagy sport- és közönségsikert hozott a csapatverseny és azért ezt a jövőben is fenn kell tartani.

Mint Papp László dr.-tól megtudjuk, ezentúl minden tavasszal megrendezik a görög-római, ősszel pedig a szabadstílusú birkózóbajnokságot. Ennek a nagy múltú, de hanyatlásnak indult sportágunknak, a fejlődése szempontjából felette fontos és nagy eredményeket ígérő elhatározás ez.

Öt hét óta tart a birkózó csapatbajnokság, amelyben nyolc csapat vett részt. A vasárnapi döntőben a Budapesti Vasutas SC és a WMTK a bajnoki címért, a BSzKRt és a Törekvés pedig a 3-ik helyért harcoltak.

A Törekvés, amely a vasárnap délelőtti elődöntőn 6:1 arányú vereséget szenvedett a BVSC-től, délután ugyanabban az arányban maradt alul a BSzKRt csapatával szemben. A BSzKRt – stílszerűen – valósággal legázolta az Északi Főműhely birkózóit, akik közül egyedül Varga győzött Vidéki ellen a félnehézsúlyban.

Ennek a mérkőzésnek külön érdekessége, hogy a kopasz Varga már 42 éves, rég nem vesz részt az egyéni versenyeken és csak a csapat becsületéért állt ki a porondra és aratta nagy tetszéssel fogadott győzelmet. A csapatbajnoki döntőben különben rajta kívül még néhányan akadtak, – így Ferenczi, Marót (Matuska) – akik hosszú szünet után újra „beszálltak” a küzdelembe.