Újpest – Törekvés 5:3 (3:1)

Komoly ellenfél volt a Törekvés

Megyeri-úti pálya. – 4000 néző. – Játékvezető: Kékei.
A Törekvés kezdi a játékot. Szusza hajszál híján gólt lő a Törekvés-védelem hibájából. A 9-ik percben Szusza jó labdával ugratja ki Ádámot, akit a Törekvés-védők lökdösnek ugyan, de bukdácsolva is belövi az első gólt. (1:0).

Az újpesti csatársor jól kombinál és így fölényben vannak a lila-fehérek. Szusza kapufát lő. A 18-ik percben Törekvés sarokrúgás után, ide-oda pattog a labda, végül Dérihez kerül, aki kiegyenlít. (1:1) A kiegyenlítő gól után a Törekvés támad, még hozzá igen veszélyesen. Ennek ellenére a 29-ik percben mégis az Újpest ér el gólt. Vidor beadását Zsengellér befejeli. (2:1)

Egy perccel később Vidor szabadrúgása átszáll Tóthhoz, aki kapásból óriási lövéssel a léc alá küldi a labdát. (3:1) Dóri összecsap Futóval és a Törekvés-játékost 3 percig ápolják a pálya szélén. A félidőt a Törekvés játékosai nem az öltözőben, hanem a pálya gyepére heveredve töltik.

Az 5-ik percben Kármán-Ádám-Vidor támadás után a kis újpesti összekötő közelről gólt lő. (4:1) Bánkuti „túl erélyes” játéka miatt háborog a közönség és a határbíró egy izgatott nézőt igazoltat is. A Törekvés erősen támad és csak Sziklai önfeláldozó védései javítják ki Balog II. hibáit. A 22-ik percben kavarodás támad az újpesti kapu előtt és a sok láb között Kardos kapuba gurítja a labdát. (4:2)

Egy perccel később Déri átadja a labdát Zörgőnek, aki a tehetetlen Sziklai mellett, újabb gólt lő. Most izgalmas lesz a játék, a Törekvés erősen támad, hogy megszerezze a kiegyenlítő gólt. A 25-ik percben azonban Újpestnek sikerül újabb gólt elérni. Vidor beadását Zsengellér fordulásból, kapásból remek lövéssel küldi a felső sarokba. (5:3) A hátralévő idő unalmas, hibákkal teli mezőnyjátékkal telik el.