A németek benyomultak Görögország fővárosába is

Berlin, április 27.
(Magyar Távirati Iroda. ) A véderő főparancsnoksága közli: A német hadsereg Görögországban küzdő csapatai az ellenséggel a Theba-Chalkis vonalon tul üldvözölve vasárnap reggel 9 óra 25 perckor elérték Athént. Az ejtőernyős csapatok már április 26-án reggel levegőből intézett merész támadásukkal elfoglalták a Korinthosz melletti Iszthmoszt s a várost magát. Igen sok angol fogságba került, a többiek pedig menekülésszerűben dél felé vonultak vissza. A korinthoszi öböl bejáratánál Hitler Adolf testőrgárdája heves előretöréssel  a patraszi öblön keresztül benyomult a Peloponezoszra és az ellenséges ellenállás leküzdése után elfoglalta Patrasz kikötvárosát.

Német zászló az Akropoliszon
Berlin, április 27.
A Német Távirati Iroda ma reggel mindjárt a német csapatok Athénbe történt bevonulása után közvetlen táviratot kapott Athénből. A táviratot Rösner, a Német Távirati Iroda Athénba maradt tudósitója küldte. A távirat, amelyet 11 óra 20 perckor adtak fel Athénben, 23 perc alatt érkezett Berlinbe.

Szövege a következő: Ma reggel 9 és 10 óra között az Athénbe bevonuló német csapatok kitűzték a német zászlót a hires Akropolisra. Az Athénben maradt németek a bevonuló német csapatokat nagy lelkesedéssel, viharos örömmel és virágesővel fogadták. A görög lakosság, amely szintén végignézte a bevonulást, nyugodtan viselkedett. Sokan csodálatukat fejezték ki a német csapatok teljesitménye és nagyszerű megjelenése fölött.