Német hadijelentés: Sikeresen folynak a hadműveletek a keleti fronton

Vezéri főhadiszállás, július 27.
(Német Távirati Iroda) A véderő főparancsnoksága jelenti: A hadmüveletek a keleti arcvonal valamennyi részén sikeresen folytatódnak. Harci repülőgépeink vasárnapra virradóra is hatásosan támadták Moszkva közlekedési berendezéseit és ellátási üzemeit.

Berlin, julius 27.
A német légi haderő – mint a vasárnapi hadijelentés is közli – ujból bombázta Moszkva hadifontosságu és katonai berendezéseit. A jól célzott bomba találata következtében, vasutvonal-szakaszok, hidak, raktárak és más épületek pusztultak el. Mint a Német Távirati Irodának jelentik, a szovjet fővárosra, több mint százezer kilogramm romboló-bombát és többezer gyujtobombat dobtak le. A német repülők teljes sikerrel hajtották végre valamennyi feladatukat és veszteség nélkül tértek vissza támaszpontjukra.

Sztalin Németország megtámadását sürgeti Churchillnél
Stockolm, juliu 27.
(Német Távirati Iroda) A Dagens Nyheter közli egyik amerikai hirszolgálati irodának londoni jelentését. A jelentés szerint Churchill és Sztalin között baráti szellemű levélváltás volt. A Dagens Nyheter tudósítója ugy értesül, Sztalin levelében hangsulyozta, hogy a közös ügy szempontjából minden olyan csapásnak jelentősége van, amelyet Anglia mér megtett Németország nyugati részén. Sztalin annak a kivánságának adott kifejezést, hogy támadják meg nyugatról Németországot.

Sürgeti a szovjet az amerikai hadianyag szálllításokat
Washington, julius 27.
(Német Távirati Iroda.) Golikov tábornok, a szovjet hadsereg Washingtonba érkezett helyettes vezérkari főnöke, kijelentette: a szovjet katonai küldöttség, azért tartózkodik Washingtonban, hogy kiszélesitse az Egyesült Államokban teendő bevásárlásokat és meggyorsitsa a hadianyagszállitást a Szovjetunió felé. Áruküldeményekre nem adnak már ki engedélyt.

Megsemmisült két szovjethadosztály
(Német Távirati Iroda.) Julius25-én és 26-án a Szmolenszk körüli harcokban egyetlen német hadosztály 62 mindenfajta nagyságu szovjet löveget zsákmányolt. Mogilev környékén a bekeritett szovjet haderők utolsó ellenállását is megtörték, nagy veszteségeket okozva a bolsevista csapatoknak. Két szovjet hadosztály teljesen megsemmisült. A foglyok száma 23, 000 ezenkivül pedig 161 löveg és légelhárító ágyu, 80 páncéltörő tarack és 750 gépjármű került német kézre.

Megbénult a szovjet légi ereje
Berlin julius 27.
Mint a Német Távirati Irodának jelentik, a szovjet óriási repülőgépveszteségei oly döntő módon meggyengitették a bolsevista légi erőt, hogy már 30 nap óta nem képes még csak meg sem kisérelni légi támadást a kelet-német területek ellen. A légelhárításban sem mutat már fel a szovjet olyan erőt, amely a német támadó hadműveletek károsan befolyásolhatná.


Berlin, julius 27.

Pénteken és szombaton a Szovjet 342 repülőgépet vesztett. Ezek közül – mint a Német Távirati Irodának jelentik – légi harcokban pénteken 62, szombaton  112 gépet lőttek le, a földön pedig pénteken 30 és szombaton 138 gépet pusztitottak el.


Az Azul légiraj is csatlakozott a spanyol önkéntesekhez

Madrid, julius 27.
(Stefani) Spanyol repülők egy csoportja elutazott Németországba. A repülők, akik a polgárháboru idején az Azul nevű hős légirajban küzdöttek Garcia Morato vezetésével, csatlakoztak ahhoz a spanyol önkéntes hadosztályhoz, amely felveszi a harcot Szovjet-Oroszország ellen.