Fényes tornaparádé a csepeli Stadionban

Négyszázhatvan tornász mérkőzött az országos bajnokságért

Kmetykó János, a magyar tornasport atyamesterének legjobb tanítványa. Bély Miklós, néhai Bély Mihálynak, a magyar torna egyik úttörőjének a fia, volt a főrendezője a pünkösdvasárnapi nagy tornászparádénak.

Bély, mint a tornaszövetség új ügyvezető alelnöke, méltó édesapjához és mesteréhez. Mesterien, szemet-lelket gyönyörködtetően, sportszerűen bonyolították le a nagy tömegversenyt és az ezzel kapcsolatos dísztornát!

Emelte a tornaünnepség fényét, hogy megjelentek az erdélyi és bácskai tornászcsapatok. A férfi-versenyeken 245-en. a női viadalokban 215-en küzdöttek. Az országos csapatbajnokságot a Postás Sport Egyesület szerezte meg. 2. VII. ker. Levente, 3. TFSC, 4. BBTE, 5. BTC. 6. UTE.

Egyénileg: 1. Pataky. 2. Sánta, 3. Várkői, 4. Molnár, 5. Gaál, 6. Nemere.

Az országos hölgycsapatbajnokságban: 1. TFSC. 2. NTE, 3. Debreceni TE, 4. BBTE, 5. Postás.

Egyénileg: 1. Csillik, 2. Gamaufné, 3. Romák, 4. Magyar.

Az impozáns tornászverseny és ünnepség után a megjelentek elismerésüket fejezték ki Szukováthy Imrének, a Tornaszövetség elnökének. Bély Miklós ügyvezetőnek, a többi vezetőknek, valamint a tornacsapatok lelkes szakértő művezetőinek.

Az országos teniszbajnoki versennyel egy időben rendezték ötvenhárom csapat részvételével a népies tornaviadalt, amelyen hatos csapatuk kiszorító játékban és váltó akadályversenyben mérték össze erejüket. A nagysikerű versenyt, amely a közönségnek rendkívül tetszett, a budapesti XI. ker. leventeegyesület csapata nyerte meg 7.6 helyezési ponttal.