Bajnokság a világ legszebb golfpályáján

Egyik amerikai világturista mondotta a svábhegyi, illetve Széchenyi-hegyi golfpályáról, hogy ez a világ legszebb golfpályája. Az illető golfista játszott már a legszebb angol, svájci és franciaországi golfpályákon…

Ahogy itt fent ülünk az ózondús, kristálytiszta levegőjű golfpályán és előttünk terül el az ezüstösen kígyózó Duna két partján a mi Budapestünk, valóban elhihetjük a külföldiek elismerését. Egy darab nyári Sankt Moritz, egy darab Biarritz ez a mi napfényben pompázó hegyi paradicsomunk.

Vasárnap a magyar golfbajnokság döntő mérkőzésére került sor. Négy napon keresztül rendezték a bajnokságot. A verseny intézősége valóban serényen dolgozott és permanenciában volt az egész Golfklub. Minder Frigyes, a vérbeli első magyar all round sportember, mint a Golfklub ügyvezetője, a legkedvesebb a versenyzőkhöz, a vendégekhez.

Ilyenkor Budapest különleges társadalmi élete koncentrálódik a Golfklubban. Az exkluzív sportéletbe kapcsolódik bele a külföldi követségek sok tagja. Követek, konzulok járnak fel a golfpályára.

A legszorgalmasabb golfozó a japán követ felesége és a legtöbbször van fent a hegyen az argentin követ, aki orvosi rendeletre szívja magába a desztillált levegőt. A bajnokságnak sok a nézője és a tábor több részre oszlik, mindegyik versenyzőnek megvan az a kis csoportja, aki kizárólag neki drukkol.

Különösen a fiatal és a versenyen kívüli golfozók figyelik a versenyzőket. A legfiatalabb golfozók között van a bájos Ottrubay Melinda. Operaházunk tündöklő príma balerinája rendkívül esztétikusan kezeli a golfütőt. Mozdulatairól, stílusáról - golf-verset lehetne faragni.

A bajnokságban a következők vettek részt: Lauber Rezső (sokszoros golfbajnok, a nemzetközi golfélet legismertebb tagja, a magyar golfsport úttörője), Salacz Oszkár (tavalyi bajnok), Forgách Gábor, Oberschall Viktor, Rácz Tibor, Halász László, dr. Jankovich Endre, Ive Mario, dr. Slávy Béláné (sokszoros bajnoknő). Elyssen Margit, Tamás István.

Előny nélküli verseny. A győztes az, aki a legkevesebb ütéssel üti a labdát hetvenkét lyukba. Szlávy Béláné izomzúzódást szenvedett a versenyen. Az orvosok befáslizták a labdát és bicegve, fájós lábbal is részt vett a küzdelemben.

Este fél hétkor ért véget a verseny. Általános meglepetésre dr. Szlávy Béláné és Forgách Gábor holtversenyben kerültek az első helyre. Lauber Dezső a harmadik helyen jött be. Szalacz Oszkár lemaradt. A nemzeti bajnokságért tehát Forgách Gábornak és Szlávy Bélánénak külön kell mérkőznie.