Knouk-out, sok izgalom az ökölvívó bajnokságban

Vasárnap délelőtt nagy érdeklődés mellett folytatták Magyarország egyéni ökölvívó bajnokságainak küzdelmeit az NTE Szentkirályi-utcai tornacsarnokában. A délelőtti mérkőzések a következő eredményekkel végződtek.

Légsúly

Pogány (BVSC) győz Varga (BSZKRT) ellen. Remek küzdelem volt és Pogány csak kis pontkülönbséggel tudta legyőzni Vargát. A másik légsúlyú mérkőzésen Miriszlay (Szolnoki LE) simán győzött Kiss (WMTK) ellen.

Harmatsúlyban

Horváth (BSZKRT) győzött Artner (BVSC) ellen. Ez a mérkőzés inkább verekedés volt, mint boxolás. Annál érdekesebb volt a Bogács (WMTK) és Darai (Debreceni TE) közötti küzdelem. Bogács remekül harcolt. Győzött: Bogács.

Pehelysúlyban

Frigyes (BSZKRT) győzött Csapogya (MDSC) ellen. Első két menetben csak ugrálás volt, mindkét versenyző „tapogatódzott”, a harmadik menetben azután Frigyes kivívta a győzelmet. A másik pehelysúlyú mérkőzésen Bondi (WMTK) győzött Daróczy (Kolozsvári MÁV) ellen. A WMTK drukkolók hatalmas biztatása mellett Bondi megérdemelten győzött.

Könnyűsúlyban

Papp (Lapterjesztő) győzött Bene (BVSC) ellen. Két egyenlő tudású versenyző küzdelme volt és a többet ütő Papp nyert. Király (BSZKRT) és Kocsis (BTK) mérkőzés macska-egér harc volt. Király még állta az első menetet, a második és harmadik menetben azonban teljesen „kilett”. A mérkőzés végét jelző gongütésre összeesett.

Váltósúlyban

Torma II. (BTK) a harmadik menetben kiütötte Csapót (Szolnoki Le) A mérkőzés első menetében senki sem gondolta, hogy Torma kiüti Csapót, mert Csapó ütései tisztán találják Kis Tormát. De a második és a harmadik menetben a nagyobb tudású Torma II. fölénybe kerül és közvetlenül a mérkőzés vége előtt hatalmas jobbkezesétől Csapó nekiesik a ringkötélnek és kiszámolják. Barát (MTK) erőfölénnyel győzött Szalai (BVSC) ellen.

Középsúly

Szalay (BSZKRT) győzött Csontos (FTC) ellen. A nap legizgalmasabb mérkőzése. Mindkét versenyzőt többször figyelmeztették. Szalai győzelme meglepetés, de megérdemelt.

Félnehézsúly

Jászai (WMTK) győz Pálffy (Kolozsvári MÁV) ellen. A második menetben Pálffy feladta a küzdelmet. Szigeti (FTC) könnyen győzött Ősze (RPLE) ellen.

Nehézsúly

Homolya (FTC) győz erőfölénnyel Mogyoródi (FTC) ellen. Mogyoródit a harmadik menetben leléptették. A másik mérkőzésen Szolnoki (BSZKRT) szép győzelem után győzte le Vargát (WMTK).