Legyőztük az olasz kerékpárosokat

Végre egyszer megint zsúfolásig megtelt a Millenáris-pálya. A híres olasz kerékpárosok vonzották a közönséget. Ünnepélyes külsőségek, értékes belső tartalom jellemezte a VI. magyar-olasz kerékpáros versenyt.

A repülőverseny szomorúan végződik. Minden egyes számot az olaszok nyernek. Nervi és Scrivanti úgy győznek Nagy és Pelvássy ellen, ahogy éppen akarnak. Az olaszok sorozatos győzelme ugyancsak lehangolja a közönséget, amely azonban lovagiasan elismeri, hogy - tudnak az olaszok. Ki hitte volna még ekkor, hogy a magyar fiúk, bravúros rajtaütéssel megfordítják az eredményt és legyőzik az olaszokat.

Az 1000 méteres időfutamot Éles nyerte (1 perc 15 mp.) az üldöző csapatversenyben az Éles-Karaki-Kovács-Nagy együttes izgalmas küzdelem után 2 méterrel legyőzte a Furini-Guglielmatti-Marini-Serivanti olasz csapatot és jeles vendégeink a kétüléses számban már csak 20:21-re tudták javítani az arányt. Győzött tehát Magyarország csapata, amely ezért a teljesítményért minden dicséretet megérdemel.

A magyar-olasz mérkőzés első „betétszáma” a 25 km-es motorvezetéses verseny volt, amelyben újra a kis Pataki József győzedelmeskedett és még Szekerest – a régi idők diadalmas hősét – is két körrel verte. A közönség még lelkesen ünnepli a gyerekképű Patakit.