A BBTE nyerte a gyephoki rangadót

Még mindig a BBTE rendelkezik a legjobb gyephokizó együttessel. A vasárnapi rangadón az MHC csapata volt az ellenfele, amely azonban 2:0 (0:0) arányban alulmaradt a küzdelemben. Háray és Kovács ütötték a gólokat. Hiába vitte azután később az MHC előre gróf Révayt is, fölénybe kerültek ugyan, de nem tudtak javítani a helyzeten.

Két új gyephokki-pálya épül a Víztorony mellett

Tagadhatatlan, hogy a gyephokki Magyarországon sem tartozik a legnépszerűbb és legelterjedtebb sportágak közé, nagyrészt azonban csak azért, mert kevesen ismerik, meg azután oly kevés pályával rendelkezünk, hogy az a meglévő egyesületeknek sem elég.

Különösen súlyosan érintette a gyephokizókat, hogy a Sportcsarnok építkezése során elvesztették a pályájukat és másfél év óta a legnagyobb nehézségek mellett sem tudták a pályakérdést megoldani. Érthető örömmel hallottuk tehát, hogy a közeljövőben új gyephokki pálya épül Budapesten.

Mint a legilletékesebbhez, dr. Pőzel Istvánhoz, a Magyar Gyephokki Szövetség elnökéhez fordultunk, aki maga is nagy örömmel igazolta a jó hír valóságát és az épülő pályáról a következő felvilágosítást adta:

– Nagyon lesújtott bennünket, hogy a Sportcsarnok építkezése miatt elvesztettük egyik pályánkat
– mondotta. – Múlt év áprilisa óta a pályakérés terén a legnagyobb gondokkal küzdöttünk, amelyeket azonban semmiképpen sem sikerült áthidalnunk.

A pályahiány miatt számos játékost veszítettünk el. Nem segített az a megoldás sem, hogy két-két egyesületet egy pályára osztottunk be, mert ennek csak az lett az eredménye, hogy az egyik egyesület rendszerint kidőlt…


Nagy bajunkban a vallás- és közoktatásügyi minisztérium jött segítségünkre: a napokban végre megindul az új sporttelep építkezése, nem messze a régi pályától, a víztorony mellett. Nem is egy, hanem két pálya épül.