Bécs – Budapest 8:2 (5:1)

A Práterben lévő stadionban több mint 35.000 néző jelent meg. A magyar csapat széltől támogatva kezdte el a játékot. Ennek ellenére ötperces bécsi ostrom következett és Csikósnak közbe kellett lépnie. A 10. percben keletkezett az első komolyabb budapesti támadás: Kincses beadását Szusza a kapufának fejelte. Nagy balszerencse. Aztán Dudás, majd Kincses lövése kerülte el a bécsi kaput.

A 19. percben a lesen levő Decker szerezte meg a bécsiek számára a vezető gólt. Ezután Sárosi Gyurka két parádés lövését fogta el a bécsi kapus majd a 23. percben Gyetvai lefutott és középre ívelt labdáját Sárosi dr. befejelte. Kiegyenlítettünk…

Nemsokára ezután fatális véletlen következett: Polgár a kitörni készülő Fitz elől hátra akarta adni a labdát, de olyan szerencsétlenül, hogy az bezúdult a budapesti kapuba. A bécsiek tehát öngól révén jutottak a 2:1 arányú vezetéshez.

Sokat ostromoltunk tovább, de a lövések vagy elkerülték a kaput, vagy nekipattantak a kapufának. Ezzel szemben a 29. percben Fritz lefutott és beadott labdáját úgy rúgta meg Binder, hogy az szárazföldi torpedóként zuhant a magyar kapuba. 3:1.

Védekeztünk és támadtunk. Próbált küzdeni a budapesti csapat. Sárosi dr. két lövését fogta el a bécsi kapus. A 40. percben Binder óriási lesből indult és lövését fogta ugyan Csikós, de kiejtette, mire Binder bevágta. 4:1.

Amíg a mi támadásainkat balszerencse, addig a bécsiekét szerencse kísérte. A 40. percben Fitz lapos lövése kapufáról pattant a kapuba. 5:1 A második félidőben erőteljes magyar támadások indultak meg, ennek ellenére a 18. percben Decker lövése ért gólba. 6:1.

Aztán megint Decker volt a góllövő. 7:1. A 27. percben Sárosi dr. következett. 7:2, majd a 40. percben Binder beállította a 8:2 arányú eredményt.

Jobbak voltak a bécsi futballisták. Jobb volt a rendszerük is, a győzelmet megérdemelték.