70 kg-os bécsi győzelem a súlyemelésben

Az ifjúsági ökölvívó bajnokság után rendezték meg a Bécs-Budapest városok közötti súlyemelő küzdelmet. Ez a második találkozás újabb bécsi győzelmet hozott. Hiába nyújtott a magyar csapat kiváló teljesítményt, hiába javítottak meg magyar rekordokat, nyomasztó volt a bécsiek fölénye.

A magyar csapatból Tégla és Ambrózy megverte ellenfelét, de a nehezebb súlycsoportokban – főleg a nehézsúlyban – nagy fölénnyel a vendégek kerültek ki győztesen. A bécsi csapat Európában szinte egyedülálló klasszist képvisel. Tagjai mind német birodalmi bajnokok, úgy, hogy 70 kg-os vereségünket nem kell szégyellnünk.

A verseny során összetett pontozásban Tégla (292.5 kg), tehát 7.5 kg-al, Hunyadi pedig (317.5 kg, tehát) 2.5 kg-al megjavította a magyar rekordot. Bécs: 1657.5 kg; Budapest: 1587.5 kg az összeredmény.

A verseny után v. Kossuth Ferenc a Képes Sport munkatársának a következőket mondotta:
- Szép küzdelem. A németek sokkal jobbak voltak. A magyar csapat szépen fejlődik. Nemsokára méltó ellenfelei leszünk a nagy német csapatnak.

Szentgály Gusztáv dr. szakosztályi elnök így beszél:
- Vereségünk érthető, hiszen alig 3 éve foglalkozunk Magyarországon versenyszerűen ezzel a sportággal, míg az osztrákoknál ez nemzeti sport. A bécsi csapat tagjai valamennyien német birodalmi bajnokok. A magyar csapatból Ambrózyt, Téglát és Hunyadit kell kiemelni. Soós gyengébb formája nagy hivatali elfoglaltságának tudható be. A német csapat különleges klasszist képvisel.