A magyar gyephokizók derekasan helytálltak Európa legjobbjaival szemben

Ezerfőnyi rekordközönség, az Országos Ifjúsági Vezető, vitéz Tárczai Felicides Román miniszteri osztályfőnök és Pőzel István dr., a gyephoki szövetség elnöke, valamint német előkelőségek előtt tartották meg a Margitszigeten a magyar-német válogatott gyephokimérkőzést, amelyet Németország válogatott csapata nyert meg 2:0 arányban.

Ha tekintetbe vesszük, hogy a németek ebben a sportágban Európa legjobbjai és hogy a német birodalomban húszszor annyian gyephokiznak, mint amennyi néző volt kint a mérkőzésen, akkor nem kell szégyenkeznünk a vereség miatt.

Annál kevésbé, mert a magyar csapat az utolsó percben kénytelen volt lemondani a szolgálati beosztása miatt távol maradó Hárayról és tartalékot szerepeltetett az elkésett (!) Berkes helyén is.

A győztes német csapat legjobbjai Huffmann, a középfedezet Gerdes és a jobbhátvéd Drache, míg a magyar együttesből Lifka, a baloldali hátvéd kapott sok tapsot, határozott és eredményes játékáért, kívüle Bácskai, Konoróth dr., Bikár dr. és Margó dr. játszott elsőrangúan.

A mérkőzés végig fair volt és gyors iramú és a magyar csapat jó játéka azt a reményt keltette, hogy a gyephoki megfelelő népszerűsítése esetén ebben a sportágban is jó szerepet játszhatnánk.