Gamaufné Tóth Judit volt a német-magyar tornászmérkőzés hőse

A férfibajnokságot a német Stadel nyerte

A Torna Szövetség Szukováthy Imre elnökkel és Bély Miklós ügyvezető alelnökkel az élén mintaszerűen rendezte meg Magyarország férfi és női nemzetközi tornászbajnokságát, amely a jelenlegi legjobb német és magyar tornászok vetélkedése volt.

A nemzetközi küzdelemnek Gamaufné Tóth Judit (BBTE) volt a hőse. Korláton, gerendán és talajtornában, tehát mind a három versenyszámban nagy biztonsággal szerezte meg az első helyet és így a három legjobb német tornásznő és két honfitársnőjének legyőzése után ismét megszerezte a magyar bajnoki címet. Talajtornában csak két tizeddel maradt el a maximális pontszámtól.

A bajnokságban Gulyásné Köteles Erzsébet (NTE) került a második helyre, a harmadik lett a német Dumbinszky és negyedik Fehér Anna (Postás).

A férfiak bajnokságát Karl Stadel (Németország) szerezte meg 29.55 ponttal. 2. Tóth Lajos (Debrecen) 29.40 pont. 3. Krötzsch (Németország) 4. Mogyorósi (Debrecen), Pataki Ferenc a hatodik helyen végzett. Ez meglepetés.

A korláton rendkívül gyenge volt, a nyújtón sem mutatta régi formáját, de vigasztalódhat azzal, hogy a műszabadgyakorlatokban mind a két bíró maximális ponttal, 10-10-zel értékelte gyakorlatát. Eddig kívüle ezt csak Pelle István olimpiai bajnokunk kapta.

A bajnoki versenyen áldoztak a német torna szakhivatal váratlanul elhunyt vezetőjének, Kari Steding emlékének. Igen stílusos volt a Dobó Katalin kereskedelmi iskola leánycsapatának a gyakorlata és pompásan dolgoztak a VII. kerület leventéi. Köztük felismertük a két Fejest, Európát járt világhírű artistákat.

A vasárnap délelőtti tornaviadal ügyes, jól sikerült nagy propagandája volt a tornasportnak.