Sok fiatal a BKE vasárnapi versenyein

A fiatalok jegyében zajlott le a Budapesti Korcsolyázó Egylet vasárnapi mű és gyorskorcsolyázó versenye. Az öt számból álló műkorcsolyázó verseny csak 12 éven aluli lányok és junior hölgyek csoportjában hozott népesebb mezőnyt, a junior férfiak és felnőtt hölgyek kategóriájában egy-egy, a felnőtt férfiakéban pedig két versenyző indult.

A fiatal lányok közül a bájos Czeh Beatrix kiemelkedett a mezőnyből, megérdemelten jutott az elsőséghez Fiala Ágnes és Mesterházi Nagy Márta előtt. Ugyancsak biztosan jutott az első helyre a junior hölgyek csoportjában az igen tehetséges Kresz Lilly. Futását szinte kiforrott technikai biztonság jellemezte, benne láthatjuk az eljövendő magyar bajnoknőt.

Markóthy Irma és Bódy Marika között mindössze három pont a különbség elhelyezési sorrendben. Markóthy inkább invenciózusabb gyakorlatával végzett előbb, Bódy talán rutinosabb volt.

A junior férfiak versenyében az egyedül induló Kálmán Ferenc nem mutatott semmi különösebbet, míg a felnőtt hölgyek számában a szintén magában induló Saáry Marikától szép dolgokat is láttunk.

A felnőtt férfiaknál a kitűnő Király Edének Binder Sándor dr. nem jelent ellenfelet. Király gyakorlatával szépségben is, kivitelezésben is elsőrangút mutatott be. A táncversenyben a jól mozgó Parády-házaspár elsőségét nem veszélyeztette gyenge ellenfele.

Az 5000 és 1000 méteres gyorskorcsolyázó versenyen számos fiatal versenyző indult. A két győztesen, Kiliánon (9,56.8) és Gromán (1.58.6) kívül a többiek nem sokat mutattak. Idejük is túlhaladta a 10. illetve 2 percet. Érdekes megemlíteni, hogy az 1939-es bajnokságon négyen 9 percen belül futották a 5000 méteres távot. (Hídvéghy, Gündisch, Ladányi Gedeon és Enyedy.) Jelenleg ezek egyike sem versenyezhet.