Az FTC úszóversenye

Az őszi hosszas pihenő után az első komoly megmozdulást jelentő úszóversenyt az FTC rendezte meg. A versenyben az élgárdából csak kevesen indultak el. Úgy látszik, erejüket tartogatták a következő napon lebonyolításra kerülő Homonnay vándordíjas versenyre.

Nélkülöztük Kőrössit és Tátost, akiknek távollétében Eleméri könnyű zsákmánya lett a 100 m-es gyorsúszás. Talán ennek tulajdonítható, hogy a múlt heti bankversenyen elért 59.8-as eredményét nem közelítette meg a MAC népszerű úszója.

Hátúszásban Kovács tartotta biztosan az első helyet. A BEAC üdvöskéje úgy stílusban, mint beosztásban szépen fejlődik. Vértessy keze máris meglátszik a fiatal, tehetséges versenyzőn. Novák Ilonka a 100-as háton – volt jobb.

A rendező egyesületnek kellene arra ügyelni, hogy olyan számok, melyekben részt vesz, kissé távolabb kerüljenek egymástól. Általános sportérdek, hogy a mai időkben, mikor úgyis kevés egy-egy számban az induló, lehetővé tegyék egy versenyzőnek minél több számban való elindulását.

Novák ideje - saját bevallása szerint - azért volt gyengébb, mert közvetlenül előtte indult el a 100-as gyorsúszásban. (A második napi versenyen már megváltoztatták érdekében a sorrendet.) A 200 m-es mellúszásban a nagyok távollétében gyenge eredmény született.

Az úszószámok után játszották le az idei Magyar Kupa küzdelem egyik fontos mérkőzését, amelyet a MAC csapata nyert meg 2:1 arányban. A játék végig izgalmas volt s helyenként kemény csatává fejlődött.

Az FTC szép támadásait nem kísérte szerencse, a kapufák sokat szenvedtek a bombáktól. Ha Németh, aki ilyen jól játszott, pontosabb passzokat kap, egyedül eldönthette volna a mérkőzés sorsát. A MAC csapatából dr. Mezey, dr. Somóczy és Eleméri tetszett. Az FTC-ből Molnár és Tátos mellett Németh játszott kiválóan.

A MAC ezzel a győzelemmel nagy lépést tett a kupa megnyerése felé. Ha győz a BSE ellen, akkor a kupa idei győztese lesz.