Német légitámadás londoni kikötő- és dokkberendezések ellen

Berlin, március 9.

A véderő főparancsnoksága közli:

Tengeralattjárók mintegy 18.000 tonna ellenséges hajótér elsüllyesztését jelentik. Nagyobb harci repülőerők a vasárnapra virradó éjszaka nagy lendülettel támadtak meg londoni kikötő- és dokkberendezéseket. Több nagy és sok kisebb tüz és robbanások jelezték a támadás jó eredményét. A légierő további sikeres támadásokat intézett Londontól északra, Skócia keleti partján és az Orkney-szigeteken lévő repülőterek ellen. A ledobott bombák repülőgépszineket és szállásokat pusztitottak el. Több találat érte Portsmouth kikötőberendezéseit is.

A légihaderő a Szent György-csatornában elsüllyesztett egy hajókaravánban haladó 10.000 tonnás angol kereskedelmi hajót.
A hajót telitalálatok érték és néhány perc alatt elsüllyedt. Az Atlanti-óceánon és Anglia délkeleti partja mentén haladó két hajókaraván ellen intézett légitámadás során két nagy kereskedelmi hajót bombatalálat ért és a hajók féloldalra dőltek. Német harci repülőgépek Kirenaikában Alen al Gadtól keletre brit páncélos jármüveket bombáztak. Az ellenség csekély erőkkel megszállt terület fölé szállt és bombákat dobott le, anélkül, hogy emlitésre méltó kárt okozott volna.


Elzárták az angol tengerpart egy részét
Amsterdam, március 9.

A londoni rádió bejelentette, hogy Anglia tengerpartján Brighton és Little Hampton között egy széles sávot elzárnak az idegenforgalom elől.