Kikapott a bajnokcsapat!

Az ökölvívó csapatbajnokság második fordulója a papírforma győzelmét hozta, amennyiben mind a B. Vasutas, mind a BSzKRt fölényes, 11:5 arányú győzelmet aratott. Az első mérkőzésen a B. Vasutas fölénye pillanatig sem kétes győzelemben csúcsosodott ki, annak ellenére, hogy Jankovics legyőzte a vasutas Mestert.

Horváth mérkőzés nélkül győzött, mert Sampiás átesett a súlyhatáron. Ekkor egymásután győz Sallay, Vojnovich és Bene és a B. Vasutas már nem veszíthet, mert az eredmény 8:2. Az egész mérkőzésen alig akad izgalom, csupán a nehézsúlyúak - Nagy és Bene III - találkozása idéz fel hullámverést a kedélyekben.

Az első menet elején mindjárt Nagy lép fel támadólag. Egyik szabálytalan ütése földre is viszi Benét, aki tapogatja a tarkóját. Kilencig számol a mérkőzésvezető és Bene csak azért folytatja, mert „kintről” biztatják. Elkeseredetten veri vissza ezután Nagy támadásait és egyik erős ütése nyomán Nagy szemöldöke felreped.

Csak gong menti meg a vasutas öklözőt a leléptetéstől. Szünetben igyekeznek a sérülést rendbe hozni. Tomboló biztatás közben a második menetben megint Bene III támad, Nagy sérülése kiújul és a mérkőzésvezető a súlyos vérzés miatt a B. Vasutas versenyzőjét lelépteti.

Rövid és hangos szünet után lép szorítóba a tavalyi bajnok FTC és a nagy esélyes BSzKRt csapata. Az FTC az utolsó két évben vereség nélkül védte.

A fradista Selmeczi szemmel láthatólag félénken kezd Frigyes ellen. Frigyes azonban elfelejtette, hogy nem elég a technika, a győzelemhez erő is kell. Csak a tiszta ütésekre vigyáz, és mikor a fiatal Selmeczi látja, hogy Frigyes sem „harap”, egyre erőteljesebben üt vissza.

A harmadik menetben Frigyes arca fel is reped. Végeredményben azért Frigyes győz, de a bátor Selmeczi nagy tapsot kap. Bizony, a mérkőzés előtt sokkal nagyobb volt Frigyes tekintélye, mint utána. Hiába, egy Európa-bajnoktól a közönség sokat vár!

Szigeti, Szalay mérkőzésére is nagy érdeklődés közben kerül sor. A veterán Szigeti bemutatja, hogyan öklözik egy „öreg róka”. Rutinja, minden hájjal megkent ravaszsága ellen még a jó formában lévő Szalay is csak szabálytalanságokkal tud védekezni.

Ez erősen lepontozza teljesítményét és Szigeti győzelméhez nem férhet kétség. Szigeti bebizonyította, hogy még egyáltalában nem öregedett ki és csak - Pepper ellen „sérült”.

A nap csattanója az utolsó mérkőzés. Homolya és Szolnoki összecsapása előtt a fradistának adnak több esélyt. Szép, tiszta ütések váltják egymást és az első menetben a zöld-fehér versenyző némi pontelőnyre tesz szert.

A harmadik menetben azonban Szolnoki nagyon feljön. Erőteljesen támad és egyik hatalmas egyenesétől Homolya a földre kerül. Feláll ugyan, de végig roggyant marad és a fradisták is tapssal fogadják Szolnoki győzelmét.

A második forduló után az a helyzet, hogy a BSzKRt biztos bajnoknak tekinthető. A villamos-csapat versenyzői pompás formában vannak. A múlt évek nagyjai, az FTC és a BTK nagy vérveszteségen mentek keresztül.

Semmiképpen sem lehetnek komoly ellenfelei a BSzKRt-nak. Egyedül a B. Vasutasban láthatjuk a kék-sárgák ellenlábasát, bár a játékosállományuk nem ér el Frigyesékig.