20 milliós költséget, 10 milliós munkaalkalmat jelent a jobboldali hajtás bevezetése

A közlekedés irányának megváltoztatására vonatkozó kormányrendelet végrehajtása tekintetében megtörtént a döntés.
Ennek megfelelően az előmunkálatokat úgy kell elvégezni, hogy a jobboldali hajtásra való áttérés vidéken július 6-án, a fővárosban november 9-én megtörténhessék.

Az előmunkálatok legnagyobb és legköltségesebb része a BSzKRT-ra vár.
A pályán a kitérő-vágányok átépítésén, a megállóhelyek áthelyezésén, a jelzőtáblák megváltoztatásán, számos új megállóhely és járdasziget építésén kívül a kocsik egy részének belsejét is át kell építeni, az ajtókat a másik oldalra kell áthelyezni. A vidéki villamosvasúti üzemek és a HÉV ilyen munkálatai ugyancsak számottevőek. A városok, törvényhatóságok és az állam, mint útfenntartó, a gyalogos- és kocsiforgalom közrendészeti szabályozásához tartozó járdaszigeteket, jelzőlámpákat és jelzőtáblákat fogják áthelyezni, új helyen felállítani.

A főváros és a vámot szedő városok vámépületeit az érdekelt városokba vezető utak baloldaláról a jobboldalra kell áthelyezni.
Ezeknek a munkálatoknak a költségei a fővárosban mintegy 14 millió, a vidéki városokban mintegy 6 millió pengőre tehetők, s a 20 millió pengő körüli költségből hozzávetően 10 millió pengő munkabérekre és vállalkozói haszonra jut. A költségek az érdekelt közületek és közlekedési szervek között oszlanak meg.

Az átalakítási munkák a vidéki városokban mintegy 1000 munkásnak egy hónapig,
a fővárosban mintegy 1500 munkásnak négy hónapig adnak kereseti lehetőséget. A minisztérium intézkedése folytán július 6-tól a rádió gyakori közlésekkel figyelmezteti a közlekedési eszközök vezetői és a közönséget a hajtási irány megváltozására. A forgalmi rendőrök pedig a főváros határában fokozott mértékben ügyelnek a forgalom új lebonyolítási rendjére és a balesetek elhárítására.