Elkártyázta a lopott pénzt a veszedelmes lakásfosztogató

Az elmult hetekben sorozatos feljelentések érkeztek a főkapitányságra egy vakmerő betörő ellen. Az illető OTI tisztviselőnek adta ki magát, megjelent jómódu emberek lakásán és a szobalányokkal beszédbe elegyedve, egy óvatlan pillanatban gipszmintát vett az ajtók zárairól. Azután odahaza elkészítette az álkulcsot, majd megfigyelte, hogy a lakásból mikor távoznak el a házbeliek. Ilyenkor felhívta az otthonmaradt szobalányt és azzal a trükkel, hogy a nagyságos asszonyt elütötte a villamos” elcsalta hazulról. Ezután felsietett a lakásba, kulcsával felnyitotta a az ajtót és minden keze ügyébe eső holmit elvitt.

A főkapitányság erélyes nyomozást indított a vakmerő betörő kézrekerítésére. Dr. Tárnoky rendőrkapitány vezetésével a Gaál- detektívcsoport emberei folytatták le a nyomozást és szombaton éjszaka egy mulatóhelyen sikerült elfogni az elegáns öltözött betörőt, Török József 30 éves többszörösen rovottmultu villanyszerelő segéd személyében.

Nők társaságában mulatozott, amikor a detektívek rábukkantak. Bevitték a főkapitányságra, ahol 11 rendbeli betörést ismert be. Vallomása szerint körülbelül 80.000 pengő értékű készpénzt és ékszert zsákmányolt.

Elmondta még, hogy a pénzből milyen nagylábon élt, mert szerette a jólvasalt nadrágot, szeretett lokálokba járni és cigánnyal mulatozni. De legjobban a kártya érdekelte. Legutóbb a Sziget- utca 45. számu házban, özvegy Rudas Manóné lakását fosztotta ki álkulcs segítségével. Itt 5000 pengő értékű készpénzt talált a szekrényekben.

Az 5000 pengővel – vallotta Török József – nyomban elsiettem az egyik kaszinóba és az egész összeget, az utolsó fillérig még aznap éjszaka elvesztettem.

A veszedelmes lakásfosztogatót letartóztatták