Ferencváros – Elektromos 1:1 (1:0)

Hiányzott Sárosi dr. és Gyetvai

Üllői-út. – 5000 néző. – Játékvezető: Emődi.
A Ferencvárosból csak két ember hiányzott: Sárosi dr., az ész és Gyetvai, a lendület – s máris nem lehetett ráismerni a csapatra. Ilyen gyatra játékot rég nem látott a közönség. Az Elektromos jobb volt ezen a mérkőzésen, több helyzete is akadt, de az Elektromos-csatárok tehetetlensége versengett a balszerencséjükkel. Még az üres kapuba sem talált be a labdájuk.

Az első gól a 16. percben esett. Sárosi Béla Kiszelyitől kap labdát lesgyanús helyzetben. Pákozdi igyekszik feltartani – sikertelenül. Béla lövése nyomán a labda a kapuba gurul. 1:0.

A második félidő utolsóelőtti percében egyenlít ki az Elektromos. Ez is potyagól. Tátrai jó messze a kaputól, az oldalvonaltól adja haza a labdát teljesen feleslegesen. Csikós nem éri el a tizenhatos vonalon végigfutó labdát, amely végülis Pálinkás elé kerül, elé kerül, aki nyugodtan pofozza be az üres kapuba. 1:1.

A mezőny legjobb játékosa Marosi volt, az Elektromos támadó középfedezete, aki egymásután küldte rohamra a tehetetlen Elektormos-csatárokat és maga is több lövést küldött kapura. A két kiváló kapus, Csikós és Bakon egymással versengett.