Véget ért a bajnoki évad

A Nemzeti Bajnokság idei évadja véget ért és Magyarország 1941-42. évi bajnokságát a csepeli WMFC nyerte meg

A csepeliek mutatták az évadban a legegyöntetűbb játékot és az adott körülmények között meg is érdemelték a bajnoki címet. A bajnoki cím évek óta a Ferencvárosba vagy Újpestre vándorol és ez az első alkalom, hogy a pompás csepeli stadion ormára kitűzhetik a bajnoki lobogót.

A bajnoki mérkőzéseken általában kemény küzdelmek voltak, de az az egyöntetű vélemény, hogy a tavaly megkezdődött nívócsökkenés az idén folytatódott. A magyar labdarúgósport színvonala évről-évre csökken.

Ennek okát a legtöbben abban látják, hogy a kitűnő magyar játékos-anyag rossz kezekbe került, a vezetőkben van a főhiba. A rendszervita és az ezzel kapcsolatos terror a legjobb játékosainkat demoralizálta. Minden vita csak használhat annak, amiről vitatkoznak.

Nálunk azonban egyesek dum-dum-golyókkal vitatkoztak és mosolyuk mögött mérgezett tört rejtegetnek. Ezért csökkent a magyar labdarúgósport színvonala, ezért kaptunk ki legutóbb a németektől és a horvátoktól. Vereséget kaptunk, a színvonal csökkent, de a válogató bizottság a helyén maradt. Ez illusztrálja legjobban a labdarúgósport mai helyzetét.

Pedig az érdeklődés nem csökkent, a közönség szeretetéből nem esett ki a labdarúgás, az idén többen jártak ki futballmeccsre, mint tavaly, de ez sem számít, mert a közönséget is megrendszabályozzák, ha az szidalmazni meri azokat, akik miatt a mélypontra zuhant a magyar labdarúgó sport, és akik miatt a legutóbbi vereségeket szenvedtük el.