Liszt – szélhámosok garázdálkodnak

Az utóbbi napokban ujfajta szélhámosság lett divatos a fővárosban.
Liszttel kecsegtetik a hiszékenyeket élelmes emberek és különböző mesékkel nagyobb összegeket csalnak ki az áldozatokból.

Vasárnap a rendőrség elfogta a Zsiray Sándor 21 éves pincért és Kecskeméti Miklós 29 éves gyárimunkást, akik 20-30 pengős előleget vettek fel egyesektől azzal, hogy lisztet szereznek számukra, a pénzzel azonban minden alkalommal megszöktek. Sokakat megkárosítottak ilyen módon, Zsirayt a toloncházba vitték, ahol internálni fogják, Kecskeméti ellen pedig rendes bűnvádi eljárás indul.

Hasonló bűncselekmény miatt került a rendőrségre Pásztor Ferenc 28 éves péksegéd is, aki kereskedőket szemelt ki áldozatául. Azt állította, hogy fehérlisztet tud „zugban” szerezni és 50- 100 pengős előleget vett fel. Eddig öt ilyen esetet ismert be, de mindössze csak egy feljelentés van ellene, mert a többi károsult ezideig nem jelentkezett.

Pásztor kihallgatása sorában előadta, hogy a liszt- szélhámosság „tippjét” az Angyalföldön kapta barátaitól.

A toloncházba került, Ifju Kelemen János kereskedő ellen eljárás indult, mert öt esetben vett fel nagyobb előleget abból a célból, hogy lisztet szerez. A pénzt azonban elköltötte, lisztet pedig nem szerzett.