Dőring német őrnagy meggyilkolásáért Ghyka herceget vonták felelősségre a bukaresti legionista- perben

Berlin, junius 8.

A Délkeleti Hírszolgálat jelenti Bukarestből: A legonárius- perben szombaton délután Panaitescut a bukaresti egyetem volt rektorát és Cuvantulnak, a legionárius mozgalom hivatalos lapjának igazgatóját, valamint Ghyka herceget, a biztonsági rendőrség vezérigazgatóját hallgatták ki.

Panaitescu professzor lapjának a felkelés napjaiban megjelent kiadásait, valamint a nyomdájában készített röpcédulákat, különösen pedig az általa írott cikkeket vetik szemére. A biztonsági rendőrség volt főigazgatóját azzal vádolják, hogy a fegyveres előkészítés céljából több mint ezer pisztolyt osztogatott szét a legionáriusok között.

Ezenkívül hivatali teendőinek gondtalan végzésével, valamint hazaárulással vádolják, minthogy megengedte, hogy rendőrigazgatója Praimuca katonai titkokat gyűjtsön. A vád szerint Ghyka herceg felelős Döring német őrnagy gyilkosa tartózkodásának meghosszabbításáért s ezzel magáért a gyilkosságért is.

Maga a herceg Rioschanu ezredesre, a rendőrségi ügyek volt helyettes államtitkárára hárítja a felelősséget. A hazaárulás vádját azután titkos ülésen tárgyalták.