Izgalmas küzdelem után döntetlenül végződött a horvát-magyar teniszmérkőzés

Pénteken kezdődött, szombaton folytatódott és vasárnap fejezték be Magyarország-Horvátország válogatott teniszmérkőzését. Mikor vasárnap több mint 2000 főnyi közönség előtt a napsütötte margitszigeti díszteniszpályán felállt a teniszporondra Katona és Saric, a horvátok 3:1 arányban vezettek.

A fiatal magyar teniszező mindjárt az első ütéseknél előrenyomult. Egymásután szerezte a pontokat a kissé elfogódottnak látszó ellenfele ellen. Az első játszmát Katona 6:4-re megnyerte.

A második játszmában még jobban erősítette az iramot hosszú labdamenetek után villámgyorsan pattant a hálóhoz, ahol szebbnél-szebb ütésekkel valósággal extázisba hozta a közönséget. A második játszmát 6:4-re nyerte. A harmadik játszmában felnyomult Saric, de Katona tovább is tartotta fölényét és 6:2-re végzett. Ezzel a horvátok 3:1-re előnye már csak 3:2-re csökkent.

Ezután következett az utolsó mérkőzés. Asbóth és Mitic álltak fel egymással szemben. Tehát ugyanúgy, mint a legutóbbi nemzetközi mérkőzéseken, megint Asbóthtól függött a vereség elkerülése. Érezte a nagy feladatot Asbóth és valósággal megrohamozta Miticet.

Forhand-bombáival szünet nélkül hajszolta hol az egyik, hol a másik sarokba az egyébként fürge és izmos Miticet. A játszma 6:3 arányban Asbóthé. A második játszma 6:2, ugyancsak Asbóthé. Itt is kicsit ellaposodott a mérkőzés.

A harmadik játszmában Asbóth, Európa egyik legjobb játékosa bebizonyította, hogy méltó a bajnoki címhez, 6:1-re győzött, ezzel 3:3 arányban eldöntetlenné tette a Róma-Kupa teniszmérkőzést.

A közönség meleg ünneplésben részesítette a magyar teniszezőket. Miután még sütött a nap és volt idő, Puncec és Szentpétery bemutató mérkőzést játszottak.