Asbóth tüneményes formája volt a teniszbajnokság legnagyobb eseménye

A BSE új népligeti tenisztelepének nyolc pályáján adtak találkozót egymásnak az idei nemzeti bajnoki küzdelmek során a legjobb magyar teniszezők. A férfi és női csapatbajnokságokhoz hasonlóan a nemzeti bajnoki küzdelmek is a BBTE hatalmas fölényének jegyében zajlottak le.

Asbóth a férfi egyes döntőjében olyan káprázatos formában játszott, hogy szinte „lelőtte” Szigetit a pályáról. Három játszmában (6:0, 6:1. 6:3) kényszerítette térdre nagy ellenfelét, aki szinte szóhoz sem jutott mellette. Ebben az idényben még nem láttuk Asbóthot ilyen jól játszani.

A női egyesben a két kiváló BBTE-ista, Flórián és Jusits mellett elsősorban Popp árult el kitűnő formát klubtársa, Gallnerné mellett. A döntőn, amelyet lapzártáig még nem játszottak le, a kitűnő formában levő Flórián győzelmét várjuk.

A férfipáros bajnok küzdelmeken két válogatott párosunk, az Asbóth-Mayer dr. és a Szigeti-Katona kettős fölénye vonult végig. A lapunk zártáig még le nem játszott döntőn az Asbóth-Mayer dr. kettős győzelme valószínű.

Női párosban a Flórián-Jusits kettős tudásban és összeszokottságban is kiemelkedett a mezőnyből. A döntőben a két kiváló macista hölggyel, Gallnernéval és Popp Mártával kerültek szembe s az első játszmát könnyen, 6:2-re, a másodikat már kissé megszorítva, 8:6-ra nyerték meg.

A MAC-páros nem játszott ugyan alárendelt szerepet, de összeszokottságuk terén bajok voltak; sokat löbböltek, amelyeknek nagy része a hálónál tanyázó ellenfél zsákmány lett.

Asbóth magával ragadó egyes játékán kívül a vegyespáros döntője hozta a vasárnapi versenynap legszebb élményét. Mint előre is várható volt, itt a BBTE két kiváló kettőse, az Asbóth-Jusits és a Mayer dr.-Flórián pár került szembe egymással, s Jusits lábsérülése és Flórián kibontakozó nagy formája Mayer dr-éknak hozta meg a bajnokságot.

Az első játszmát csak fej-fej melletti elkeseredett küzdelem után 8:6 arányban nyerték Flóriánék, a második játszmában azonban Mayer dr. is nagyszerűen dolgozott a hálónál, Asbóthék pedig visszaestek. Ellenfeleik 4:4 és az utolsó két játékot fölényesen nyerték meg.