Megint az UTE a vízilabda bajnokcsapat

Az UTE úszóversenyének mindkét napjául zsúfolásig megtöltötte a közönség a Tungsram-uszodájának környékét. Alig láttunk másokat, csak fürdőruhás szurkolókat, akik látszólag mindnyájan az UTE-nak tapsoltak.

Az első nap eredményei közül fel kell figyelnünk Csuvikéra, aki a 100 méteres ifjúsági gyorsúszásban 1 p. 06.2 mp-es eredményt ért el. A hölgyek 100 méteres hátúszását könnyen nyerte Novák Ilonka; mögötte Albach Edit végzett, a BSE egyetlen hölgyúszója.

– Két-három hét múlva a mai 1 perc 21.8 másodperces időmnél valószínűleg jobbat úszom. Most már erősen javulok, és azt hiszem, jó formát érek el ezen a nyáron, – mondta mosolyogva Novák Ilonka.

A 400 méteres mellúszásban heves küzdelem indult meg Szegedi Sándor (BSE) és Siklósi között. 300 méternél Méray főtitkár az uszoda szélén szaladgálva így biztatta Szegedit:
– Rajta, rajta, Sanyi, csúcs lesz, 300 méteren máris megdöntötted Fábián rekordját.

(Fábián 1937 decemberében 300 méteren 4 perc 34.4 másodperces időt ért el. – Szerk.)

A nagy biztatásra Szegedi remekel s a 400 métert 6 pere 06.4 másodperc alatt úszta, ezzel Fábián 1940 júliusában beállított rekordját is túlszárnyalta. Szegedi így beszél:
– Éreztem, hogy ma nagy eredményt érek el, hiszen olyan jól úsztam, ahogy eddig még soha. Remélem, hogy még ezen az eredményen is javíthatok.

A 100 méteres ifjúsági hátúszás győztese Desztek Tamás, a MAC tehetséges úszója. Közben a 100 méteres hölgy gyorsúszásban már élre is tört Albach Edit. A BSE hívei szurkolnak, biztatják és Edith kisasszony már meg is érintette az uszoda végét, győzött 1 perc 15 másodperces idővel…

Tátos Nándor nem a legjobb idő alatt úszta a 400-at. A 100 méteres hátúszásban Kovács Dezső, az Egerből felkerült bajnok került első helyre.

– Nehéz küzdelem volt – mondta Kovács. – Nem számítottam arra, hogy l p. 14 mp-es idővel kerülök első helyre. Mostanában sokat kellett tanulnom, mert a második alapvizsgámra készütem, mint jogász és nem gyakorolhattam eleget…

Az UTE-MAC vízilabda-mérkőzést Vértesy József vezette.
Az UTE csapata így állott fel: Sólyom – Holba, Zólyomi – Szittya – Bozsi dr., Kislégi, Papp dr.
A MAC csapata: dr. Mezei – Fábián, Tolnai dr. – Somóczy dr. – Kánássy dr., Fábián dr., Eleméri.

Megindult a küzdelem. Az UTE heves rohamát még a MAC kitűnő védelme sem tudja szétzúzni. Egymásután több támadás zajlik le a MAC kapuja ellen. Tolnai dr. emberfeletti küzdelmet folytat, hogy a támadást szétzúzza. Nem sikerült és Kislégi átadását Bözsi dr. bevágja. (1:0.)

Jónás, az UTE intézője mondja:
- Az UTE valamivel jobb. Tolnai dr erősen fogja Kislégit, azért nehéz a helyzetünk…

Még egy gólt dob az UTE-beli Kislégi, de rögtön utána Somóczy már az egyenlítésre tör és gólt vág. Erre Bözsi dr. válaszol. A következő góldobók Kislégi s a MAC-beli Fábián dr. – Ezzel a mérkőzés el is dőlt - eredmény 4:2.