Washington csak később közli Amerika tengeri veszteségeit

London, május 10.
(NST) Ausztráliából érkező jelentések azt a benyomást keltik, hogy a japán hajóira, amely a Korall-tengeren harcban áll a szövetségesek flottaegységeivel, dél felé húzódott. Ennek a mozdulatnak az az oka, hogy igy el akarják terelni a japánok a figyelmet csapatszállitó flottájukról, amely jelenleg Uj-Guinea déli partvidéke felé közeledik, hogy támadást intézzen Port Moresby ellen. Az ausztráliai közvélemény teljesen tisztában van azzal, hogy a most folyó tengeri ütközetben Ausztrália sorsa is eldőlhet.

Genf, május 10.
(Német Távirati Iroda.) Washingtonból jelentik: A tengerészeti minisztérium szombaton közleményt adott ki a koralltengeri ütközetről. A közlemény azt mondja, hogy az Egyesült Államok haderőinek okozott veszteségekről eddig beérkezett jelentések nem teljesek. A veszteségeket akkor fogják közölni, amikor „ismeretessé válásuk az ellenség szempontjából többé már nem értékes”.

Sangháj, május 10.
(NST) Az ujzélandi parlamentben Fraser miniszterelnök szombaton kijelentette, hogy Ujzéland éppen olyan feszült érdeklődéssel várja a koralltengeri ütközet végső eredményét, mint Ausztrália. Mindkét ország számára életbevágóan fontos a csata kimenetele.