A kormányzóhelyettes részt vesz a repülőalakulatok tevékenységében

 Budapest, julius 19.
A honvéd vezérkar főnőkének szombaton kiadott 11. számu hadijelentésével kapcsolatban még a következőket közölték a „Magyar Távirati Irodá-val”: A honvéd hadsereg legutobbi feladatának végrehajtása során elérte azt a kitűzött célt, hogy a Don-könyökben folyó nagyszabásu hadműveletekhez bizonyos területeket biztositson s igy lehetővé váljék minél több gépesitett alakulat szabaddá tétele és más irányban való  alkalmazása.

A Don-könyökben rekedt ellenséges tömegek megsemmistiésére bevetett gépesitett egységek sikerei már ismeretesek. Ezekből kivették a részüket a magyar páncélos alakulatok is. A földi hadmüveleteket fáradhatalanul támogatják a honvéd légi erők is és a mozdulatok zavartalanságát vadászalakulatok biztositják. A honvéd repülő alakulatok légi tevékenységében egyébiránt mintegy két hét óta részt vesz vadászrajával a kormányzóhelyettes is.

Az időjárás – az átmeneti rövid záporoktól eltekintve – általában kedvez a hadműveleteknek, amit a szövetséges hadseregek teljes mértékben ki is használnak.