Meghoszabbította a katonai szolgálati időt az amerikai szenátus bizottsága

Washington, julius 27.
(Német Távirati Iroda) A szenátus katonai bizottsága 9 szavazattal egy ellenben jóváhagyta azt a törvényjavaslatot, amely az Egyesült Államok kormányát felhatalmazza a behívott ujoncoknak, tartalékosoknak és az állami milíciának egy évvel tovább való fegyvertartására.

Az uj törvény szerint a szolgálati időt a honvédelem követelményeinek megfelelő mértékben hosszabbíthatják meg s egyuttal eltörölték azt a felső határt is, amely a kiképzés alatt lévő katonák számát bármilyen időpontban 900.000-ben állapította meg.

Hill szenátor a javaslat elfogadásával kapcsolatban kijelentette: az uj törvény nem érinti a behívott katonáknak tengerentulra küldésére vonatkozó tilalmat. A bizottság nem volt hajlandó a törvényjavaslat elfogadásával egyidejűleg a nemzeti kivételes állapotot is kihirdetni.

A javaslat elfogadását azzal indokolta meg, hogy az ország érdekeit ,,veszély fenyegeti”.
Hill szenátor kijelentette továbbá, hogy a bizottság néhány tagjának szándékával ellentétben, azért nem hirdette ki a kivételes állapotot, mivel a legtöbb szenátor nem óhajtott az elnöknek ujabb kivételes felhatalmazást adni.

Az elfogadott javaslat ellen egyedül Reynolds demokrata szenátor, a bizottság elnöke szavazott.