Vívóterem, uszoda, mozi, könyvtár a Repülőgépszerelvénygyár munkásainak

A magyar ipar értékes, nagyjelentőségű egységgel gazdagodott a Magyar Repülőgépszerelvénygyár Rt. megalapításával. Az építkezésről és a többi aktualitásról a gyár vezetősége a következő tájékoztatást adta munkatársunknak:

– 1940 májusában alakult meg a Magyar Repülőgépszerelvénygyár 1.2 millió pengő alaptőkével
és nagyjelentőségű tény – mondotta informátorunk, – hogy üzemünkben ma már folyik a munka. A gyárépület a Reiter Ferenc-utca és Föveny-utca sarkán lévő 2200 négyszögöles telken épült fel. Az építkezési munka erős tempóban folyik. A munka első szakasza az elmult napokban fejeződött be. A főépület teljesen elkészült. Most kerül sor a két oldalszárny építésének a befejezésére. A földszinten és az első emeleten helyezzük el a tulajdonképpeni gyárüzemet, az irodák a második emeleten és az egyik oldalszárnyon működnek majd.

A fennmaradó oldalszárnyra tervezzük azokat a helyiségeket,
amelyekben szociális elgondolásainkat kívánjuk megvalósítani. Az igazgatóság gondoskodik a munkások élelmezéséről, oly módon, hogy konyhát és büffét rendez be a gyárépületben. A munkásoknak fürdőt, uszodát, vívótermet, mozgószínházat, könyvtárat bocsátunk rendelkezésére.

Arra a kérdésünkre,
hogy mikor kerül sor a Magyar Repülőgépszerelvénygyár Rt. első közgyűlésére, azt a választ kaptuk, hogy előreláthatóan 1942 februárjában vagy márciusában megtartják az első közgyűlést és ismertetik a csonka esztendő eredményeit.