Ferencváros – Szolnok 2:2

Az Üllői-úti sporttelepen tartották meg a bajnoki mérkőzést. A Ferencváros az elmúlt napokban legyőzte a Szolnokot és megnyerte a Szent István Kupát.  A héten tehát már másodszor találkozik a két csapat. Tizenkétezer néző előtt bonyolították le a mérkőzést. A Ferencvárosból hiányzott Sárosi György dr., Lázár és Tátrai.

Három év után újra csatasorba állt a Ferencvárosban a Szegedről visszakerült Toldi, akit nagy ovációval fogadott a közönség. Szolnok csapatából hiányzott Nagy és Szántó. Szolnok kezdte meg a mérkőzést, de utána mindjárt Gyetvai lefutott és a kirohanó kapus mellett a háló mellé helyezte a labdát.

Ezután Laborc több méteres lesből indult el, leállt a ferencvárosi védelem, Lantos játékvezető nem ítélt lest és így a szolnoki játékos minden akadály nélkül guríthatta kapuba a labdát. 0:1. Feltűnést kelt, hogy Lantos továbbra is téved, még pedig következetesen a Ferencváros terhére.

A zöld-fehérek kapujukhoz szorították a szolnokiakat. Toldi a 16. percben kapu mellé lőtte a labdát. A 18. percben Toldi egy elveszettnek hitt labdát kaparintott meg, középre adta és Lukács kiegyenlített. 1:1.

A 22. percben Sárosi III. bombája a kapulécről pattant vissza. A 30. percben Lukács lövését Horváth elnézte, a labdát feltartóztatta a kapufa, majd Gyetvai elé pattant, aki viszont az üres kapu mellé helyezett. A 36. percben Csabai kézzel ütötte el a labdát, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest.

A 38. percben feszes vigyázzba álltak a játékosok, a tribünök népe is mély megilletődéssel állott fel. A magyar labdarúgósport egyperces néma szünettel áldozott vitéz Horthy István kormányzó helyettes emlékének. A 40. percben Gyetvai bombáját Horváth kiütötte Lukács elé, aki nem tudta eltalálni a kaput. Az első félidő eredménye tehát 1:1.

A második félidő 8. percében Laborc megint nagy lesről indult el és Lantos úr sípja néma maradt. Laborc révén tehát 2:1 arányú vezetéshez jutottak a szolnokiak. (A tribünökön élénken tárgyalták, hogy a játékvezető milyen befolyást gyakorol az eredmény alakulására.) 23. percben Csabai kezelése miatt végre tizenegyes, mellyel Sárosi III. kiegyenlít. 2:2.