Gamma – Kispest 4:2 (2:2, 1:1)

Tizenkétezer néző előtt kiállítással tarkított mérkőzésen győzött a Gamma a Szent István Kupa megnyitóján

Latorca-utca, 12.000 néző, játékvezető: Kőhalmi.
A Szent István Kupa első idei mérkőzését játszotta a két csapat. Szilvássy Dezső, az Elektromos elnöke, magas színvonalú beszédben üdvözli a közönséget, valamint a nyolc résztvevő csapatot.

Veszélyes Kispest támadásokkal kezdődik a mérkőzés, a 13. percben, Hrotkó II. kiugrik, megszerzi a vezetést a Kispestnek. 0:1. A 19. percen Pazar Hárai-Kincses villámakció fut végig a pályán és Kincses ragyogó gólt lő. 1:1.

A második félidő 8. percében ismét Kispest szerzi meg a vezetést, az örök-mozgó Egresi jól kihasználja a Gamma-védelem pillanatnyi gyengeségét. 1:2.

Ezután keménnyé válik a játék. A 26. percben Kincsest egy megjegyzésért kiállítja a bíró, majd a 34. percben Kónya és Egresi összerúg, a bíró mindkettőt kiállítja. A Gamma kilenc emberrel is támad és Váradinak sikerül kiegyenlíteni. 2:2.

Miután a rendes játékidő nem hozott döntést, hosszabbítás következik, már a 4. percben eldől a mérkőzés sorsa. Palatinus, majd egy perc múlva ugyancsak Palatinus góljával 4:2 arányban győz a Gamma és ezzel továbbjutott. A kitűnő műszerész-csapat kilenc emberrel verekedte ki a győzelmet.